Emre Kocadag Açiklamasi 'Besiktas Bu Sene Itibariyle En Fazla Magdur Olan Takim'

Besiktas Asbaskani Emre Kocadag, Gaziantep FK maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Ligde VAR’in uygulanmasi bir sey getirmiyor. Hakem hatalari bir sekilde insani hata olarak tolere edilirken, izleyerek bu pozisyonlari es geçmek bir kasit durumuna geldi. Bu konuda Besiktas bu sene itibariyle en fazla magdur olan takim oldu" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasinda Besiktas sahasinda karsilastigi Gaziantep FK’yi 1-0 maglup etti. Maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Besiktas Asbaskani Emre Kocadag, "Aslinda maç ile alakali çok fazla konusmayacagim. Oynayan oyuncularimizin emegine saglik. Teknik ekibimizi kutluyorum. Oyuncularimiz bir emek sarf ediyor. Bu emek maalesef hakemler tarafindan bir sekilde engellenmeye çalisiliyor. Bu emege saygi gösterilmiyor. Bugün bunu bir defa daha gördük. Sene basindan beri maalesef bir yapi var. Haftalarda söylememize ragmen, baskanimiz daha dün defaatle söylemesi, özellikle VAR’a dikkat çekmesi. VAR’da hata olmaz, VAR’da kasit arariz demesi ve bugün gerçekten yine 1-0 kazanmamiza VAR tarafindan es geçilen ciddi kararlar var. Maçin sonuca etki edecek kararlar var. Bugün Türkiye Kupasi kura çekiminde de arkadaslar sordu. Türkiye Kupasi’nda bu asamadan sonra VAR olacak dedi, ne diyorsunuz dedi.

Bu asamadan sonra gülüyoruz. Ligde VAR’in uygulanmasi bir sey getirmiyor. Hakem hatalari bir sekilde insani hata olarak tolere edilirken, izleyerek bu pozisyonlari es geçmek bir kasit durumuna geldi. Bu konuda Besiktas bu sene itibariyle en fazla magdur olan takim oldu. Burada hakemlik müessesesiyle alakali bazi kararlar alinmasi arifesinde bazi seyler oluyor. Baskanimizin önderliginde sunulan bazi veriler var. Hakemlik müessesesinin düzelmesiyle alakali bazi öneriler var. Bu tarz haftalardir tekrarla hatalarin Basiktas’a karsi olmasi çok düsündürücü, manidar. Bizleri, yöneticileri, baskanlari artik camialariyla karsi karsiya gelme noktasina getiren bir durum var. Bundan federasyon da etkilenecektir. Federasyon baskanina, yönetim kuruluna sesleniyorum; sizler de bu durumdan magdur olacaksiniz. Bu saatten sonra artik son damla da tasti. Bizim hiçbir sabrimiz yok. Bu konuda acilen federasyonunun hamle yapmasi lazim. Hakemlik müessesesiyle alakali özellikle VAR ile alakali, VAR’in basindakilerle alakali acil eylem planini ortaya koymasi lazim. Bizim ofsayt golümüzün iptaline kadar VAR’in oldugunu biz maçta göremedik. Orada devreye giriyor. Orada otomatik bir sistem çiziyor. VAR hakeminin kontörlünde olan bir hiçbir pozisyonda dogru bir sonuç alamiyoruz. Bunun son bulmasi gerekiyor. Bunun sonuçlarini bizler çektigimiz kadar federasyon yetkilileri de çekecek. Buradan artik son çagriyi yapiyoruz. Bir sekilde bu isin düzelmesi gerekiyor" seklinde konustu.



"Baskanimiz bunlari federasyona iletecek"

Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi’nin dün yaptigi toplantida gösterdigi defterin Türkiye Futbol Federasyonu’na iletip, iletmediginin sorulmasi üzerine Kocadag, "Baskanimiz bunlari federasyona iletecek. Bunlari iletmek artik çözüm getirmiyor. Bu futbolun artik temiz oynanmasi, adil yönetilmesiyle alakali bir durum. Maalesef bu sene bizim yaptigimiz yatirimlar Besiktas’in belki almis olabilecegi bir sampiyonluk bu hakem hatalarindan dolayi Besiktas’i geri birakti. Bizim de kötü oynadigimiz maçlar oldu. Hakem hatalari da damga vurdu. VAR’dan verilmeyen gollerimiz, VAR’dan verilmeyen penaltilar, kirmizi kartlar Bunlari görmemek için artik art niyetli olmak lazim. Artik bunu herkes görüyor. Burada baska bir sey var. Bunu çözecek olan federasyonun kendisi. Gerekli tepkileri koyuyoruz. Artik bunu bir sekilde çözecekler" diye cevap verdi.

Kaynak: İHA