Çekya'da Stadyumlara Asi Merkezi Kuruldu

Çekya’nin ünlü futbol kulüpleri Slavia Prag ve Sparta Prag’in stadyumlarinda korona virüsle mücadele kapsaminda asi merkezleri açildi.

Çekya’nin baskenti Prag’da ünlü futbol kulüpleri Slavia Prag ve Sparta Prag’in rekabeti, futbol sahasindan asi merkezlerine tasindi. Ülkede taraftarlari asiya tesvik etmek için baslatilan proje kapsaminda iki kulübün stadyumlarina asi merkezleri kuruldu. Subat ayi basina kadar faaliyette olacak asi merkezlerinde Pfizer-Biontech asisi yapilirken, asilama hizmetinden sadece yetiskinler faydalanabiliyor. Hafta içi yerel saatle 14.00-20.00 ve hafta sonu 08.00-20.00 saatleri arasinda açik olan asi merkezlerine sadece randevu sistemi ile gelinebiliyor. Sparta Prag’in stadi Generali Arena’daki asi merkezi günde 200 kisi asilama kapasitesine sahipken, Slavia Prag’in Sinobo Stadi’nda ise günde 300 kisi asilanabiliyor. Asi kapasite hafta sonu ise iki katina çikiyor.

“Eski günlerdeki gibi tam kapasite ve firtinali atmosferin tadini çikarmak istiyoruz”

Sparta Prag Kulübü yöneticisi Frantisek Cupr, projeye yönelik gerçeklestirilen basin toplantisinda, "Sadece bin taraftarin gelebildigi bos stadlar görmek istemiyoruz. Eski günlerdeki gibi tam kapasite ve firtinali atmosferin tadini çikarmak istiyoruz. Üçüncü doz asinin Covid-19’u hayatimizdan silmemize ve dolu stadyumlara dönmemize yardimci olacagina inaniyorum" dedi.



“Sporseverler, hem çok sevdikleri stadyumlarini ziyaret edebilecek hem de unutulmaz bir an yasayabilecekler”

Slavia Prag stadindaki asi merkezinin koordinatörü olan Nikola Melicharova ise, “Daha fazla asi merkezi ve daha fazla asi yapmak istedik. Sporseverlerin asi olmak için birçok nedeni oldugunu düsünerek bu projeyi hayata geçirdik. Sporseveler, asi olarak hem eski günlere daha hizli dönebilecek hem çok sevdikleri stadyumlarini ziyaret edebilecek hem de unutulmaz bir an yasayabilecekler” seklinde konustu.



“Bugün buradayim, çünkü burada asi olmam sayesinde stadimizi görebildim”

Sparta Prag’in Generali Arena stadindaki asilama merkezine gelen bir Sparta Prag taraftari, “Çok büyük bir Sparta Prag taraftariyim. Kalbim her zaman bu renkler için çarpiyor. Bugün buradayim çünkü burada asi olmam sayesinde stadimizi görebildim. Bu zor günlerde stadimizi her zaman görebilmek mümkün degil. Uygulamadan memnunum ve çok mutluyum“ dedi.

Çekya’nin 10.7 milyon nüfusunun yüzde 64.1’i ilk doz Covid-19 asisini yaptirirken, yüzde 62.7’si ise iki doz asisini oldu. Hatirlatma dozu olarak bilinen 3. doz asiyi yaptiranlar ise nüfusun yüzde 27.4’ünü olusturuyor. Çekya’da salgin nedeniyle alinan önlemler kapsaminda spor müsabakalarina bin kisiden fazla seyirci alinmiyor.

Kaynak: İHA