Bursaspor Yönetim Kurulu Açiklamasi 'Bize Ait Hatalardan Ders Çikardik'

Bursaspor Yönetim Kurulu, kötü sonuçlarin ardindan resmi internet sitesinden yaptigi açiklamada, “Bize ait hatalardan ders çikardigimizin ve Büyük Bursaspor Camiasi’na verdigimiz sözleri yerine getirmek adina büyük bir özveri ile çalismalarimizi sürdürdügümüzün bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandi.

Bursaspor Yönetim Kurulu, resmi internet sitesinden açiklama yayimladi. Yapilan yazili açiklamada su ifadelere yer verildi: “Büyük Bursaspor camiasi; Bursa’nin en büyük markasi olan, özellikle son 40 yilda Türk futbolunda bariz bir sekilde hissedilen Istanbul hegemonyasina son verip bir Anadolu devrimine imza atarak büyüklügünü sampiyonlukla taçlandirmis Bursaspor’umuzun son yillarda içerisinde bulundugu durumu kabullenemeyisimiz üzerine göreve talip olduk. Bursaspor’umuzun mevcut sartlar ortaminda hak ettigi konuma gelemeyecegini ve ne yazik ki bu durumun yavas yavas aliskanlik haline gelmeye basladigini görmemiz, tasin altina elimizi koyma irademizin en önemli gerekçesi oldu.Nihayetinde degerli kongre üyelerinin teveccühü ile seve seve giydigimiz bu atesten gömlegin, bir o kadar da kutsal oldugunun bilincinde olarak göreve geldik. Önümüzdeki en büyük engellerin basinda, bilindigi üzere kulübün mali yapisi vardi. Bir tarafta kentte umutsuzlugun en önemli gerekçelerinden biri olarak gösterilen transfer tahtasinin kapali olmasi durumu, diger tarafta ise Büyük Bursaspor Kulübü’nün günlük faaliyetlerini bile gerçeklestirmesine engel olan elektrik, dogalgaz gibi sikintilar ve tabii ki personelin maas kaygisi Ekibimizle birlikte kisa, orta ve uzun vadedeki hedeflerimizi planlamaya koyduk. Kulübün günlük faaliyetlerini aksatmadan sürdürebilmesi için, yasanan sikintilari ortadan kaldirmak adina gereken adimlari attik. Kongrede söz verdigimiz üzere, transfer tahtasini açmak için üzerimize düsen sorumlulugu yerine getirdik. Bu arada ögrencisinden taraftarina, esnafindan is insanina ve kenti Bursa’da ve Bursa disinda temsil eden önde gelenlerine kadar Bursaspor etrafinda bir kenetlenme ortami saglamak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Stat isim hakki ve TMSH Token gibi kulüp tarihinde ilklere imza atarak Bursaspor’umuza kisa ve uzun vadede ekonomik gelir saglayacak projeleri hayata geçirdik.”

“Biz Bursaspor’un basaracagiz”

Açiklama su sözlerle devam etti: “Attigimiz tüm iyi niyetli adimlarin yani sira, elbette ki sportif basarisizligin sorumlulugu günün sonunda yönetim kuruluna aittir. Bursaspor’un istenen ve özlenen noktaya henüz ulasamamasinda ister tecrübesizlik, ister ise alinan kararlar ve atilan adimlarin amacina ulasamamasi olarak tarif edilsin; Bize ait hatalardan ders çikardigimizin ve Büyük Bursaspor Camiasi’na verdigimiz sözleri yerine getirmek adina büyük bir özveri ile çalismalarimizi sürdürdügümüzün bilinmesini isteriz. Futbol akli ve bilgisi tüm futbol kamuoyu tarafindan kabul gören Teknik Patronumuz Tamer Tuna ve Sportif Direktörümüz Deniz Kolgu ile açtigimiz bu yeni sayfada, tüm mesaimizi Bursaspor’umuzu aydinlik, günesli günlere kavusturmak adina harcamaktayiz. Tuna ve ekibinden gelen raporlar dogrultusunda takimimizi daha güçlü hale getirmek için yaptigimiz girisimlerin çok kisa bir süre içinde karsilik bulacagindan ve somut açiklamalarin kisa süre içerisinde yapilacagindan kimsenin süphesi olmasin. Gözbebegi Bursaspor’un basarisizligina alismak istemeyen, uykulari kaçan, yesil ile yatip beyaz ile kalkan Büyük Bursaspor taraftarinin yasadigi duygulari anliyor, paylasiyor ve bu noktada gösterilen demokratik protesto haklarina da saygi duyuyoruz. Ancak, bir araya geldiginde, bütünlestiginde, tek vücut oldugunda asilamaz denen daglari asarak yesil beyaz bayragi zirveye diken bir camianin gücünün de farkindayiz ve bu güce inaniyoruz. Biz Bursaspor’uz, basaracagiz!”

Kaynak: İHA