Murat Sancak Açiklamasi 'Bugün Iyi Oynadik Hatta Farki Kaçirdik'

Fenerbahçe deplasmaninda 2-1 kazanan Adana Demirspor’da Baskan Murat Sancak maçin ardindan konustu. Takim olarak çok iyi oynadiklarini ve hatta farki kaçirdiklarini söyleyen Sancak, yabanci konusunda ise “Yabanci sayisini 14’ten 10’a düsürün ama saha içindeki sayiyi serbest birakin” ifadelerini kullandi.

Süper Lig’in 20. hafta mücadelesinde Fenerbahçe’yi deplasmanda 2-1 maglup eden Adana Demirspor’da Baskan Murat Sancak karsilasmanin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Güzel bir maç oldugunu ifade ederek sözlerine baslayan Murat Sancak, “Biz buraya kazanmaya geldik. Fenerbahçe camiasina geçmis olsun diyorum. Taraftarlarina da bir mesajim var, yönetimlerine sahip çiksinlar. Bu sene kayboldu ama neti ce itibariyle önlerinde yillar var. Bu nedenle yönetim ve futbolculara sahip çiksinlar. Nerede bitirirlerse ona göre planlama yapacaklardir. Taraftarlar sakin olsun. Çünkü Fenerbahçe büyük camia. Arada böyle aksakliklar sorunlar oluyor. Sabretsinler ve destek versinler. Kendi oyuncularimi kutluyorum. Hocami tebrik ediyorum. Hepsini alnindan öpüyorum. Gelip defan yapan bir oyun sergilemedik. Atak oynadik, hatta farki kaçirdik. Bütün oyunculari tebrik ediyorum. Bu galibiyeti bütün Adana’ya armagan ediyorum. Takimlarini desteklemeye devam etsinler. Insallah ilerleyen süreçte daha iyi olacagiz” açiklamasini yapti.

“Futbolcularima ‘Benim için kazanin’ dedim”

Belhanda’nin gol attiktan sonra tribünlere yaptigi hareket ve ardindan yasanan gerginlikle ilgili de konusan Murat Sancak, “Belhanda’nin Galatasaray’dan gelmesinden ve Fenerbahçe-Galatasaray çekismesinden dolayi böyle seyler oluyor. Hiç gerek yoktu. Maç bitmeden bagirdim Belhanda’yi içeri alsinlar da sikinti olmasin diye ama beni duymadilar. Bir iletisimimiz olacak. Kendisiyle görüsecegiz. Bu kulübün en degerli oyuncularindan birisi ve böyle gerginlikler olmamasini istiyoruz. Biz Türkiye’de herkesin ikinci takimi olmak istiyoruz, hedefimiz bu. Hiçbir camiayla tartismadan çikip oyunumuzu oynamak istiyoruz. Kazanabiliriz de, kaybedebiliriz de. Bugün Allah nasip etti ve kazandik, mutluyuz. Daha önce gönül verdigim takimdi Fenerbahçe. Maçtan önce futbolcularima söyledim, ‘Benim için kazanin’ dedim. Galatasaray’i da yenmistik. Besiktas ile deplasmanda 3-0’dan 3-3 berabere kalmistik. Trabzon’da da çok muhtesem oynamistik ama sansli olan Trabzonspor’du biz atamamistik golleri. Güzel bir maçti ve galibiyeti hak ettigimizi düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Yabanci sayisini düsürün ama serbest birakin”

Devre arasi transfer döneminde yildiz oyuncu transferi yapmayi düsünmediklerini ifade eden Murat Sancak, “Öyle yildiz bir transfer yapmayi düsünmüyoruz. Bazi bölgelerde aksakliklarimiz var. Yerli oyuncu oynatma sisteminden dolayi iyi yerli almak istiyoruz. Bu konuda sikinti yasiyoruz. Buradan da Federasyon Baskanimiza sesleniyorum, yabanci sayisini 14’ten 10’a düsürün ama oyun içindeki sayiyi serbest birakin. Daha önce defalarca söyledim, tekrar söylüyorum. Bütün hocalarin elini kolunu bagliyorsunuz, buradan da mesajim olsun” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA