'Hudut Kartallari' Yeni Yila Görevleri Basinda Girdi

Agri’nin Dogubayazit ilçesinde Türkiye-Iran sinirinda görev yapan askerler, yeni yila nöbet tutarak görevlerinin basinda girdi.

Agri’nin Dogubayazit ilçesinin 30 kilometre uzaginda bulunan bin 446 rakimli Sehit Piyade Çavus Bekir Kurt Hudut Takim Karakolu’nda görev yapan askerler, vatan savunmasini eksi 25 derecede fedakarca sürdürüyor. Türkiye-Iran sinirinda yer alan karakollarinda gözleri sinirda, kulaklari komutanlarinda olan Mehmetçik, vatani koruma görevlerini yilbasinda da yerine getiriyor. Ailelerini telefonla arayarak yeni yillarini kutlayan askerler, vatani görevlerini yerine getirmenin de gururunu yasiyor.

“Güvenlik Duvari ile terör ve kaçakçiliga geçit yok”

Mehmetçigin 7 gün 24 saat teyakkuzda oldugu Türkiye-Iran sinirinda, sinir fiziki güvenliginin saglanmasi amaciyla her biri 3 metre ve 30 santimetre kalinliginda olan ve üzeri tel örgülerle çevrili modüler beton duvar sayesinde bölgede teröristlerin sizma girisimleri, yasa disi ve düzensiz göçmenlerin geçis tesebbüsleri ve kaçakçilik faaliyetlerinin önüne geçiliyor. Karakol, mevziler ve modüler beton duvar hattindaki kameralar sayesinde ise hudut hattindaki her hareketlilik gözetlenebiliyor.

Kaynak: İHA