Tokyo Olimpiyatlari Ile Paralimpik Oyunlari Boyunca 863 Kisi Kovid-19'A Yakalandi

Tokyo Olimpiyatlari ile Paralimpik Oyunlari boyunca sporcular dahil 863 kisinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandigi bildirildi.

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, uluslararasi turnuvalar esnasinda virüs kapan sporcu, yetkili, gazeteci, hizmetli ve gönüllülere dair açiklama yapti.

Buna göre Kovid-19 yönetmeliginin yürürlüge girdigi 1 Temmuz'dan beri Tokyo Olimpiyatlarinda 547, Paralimpik Oyunlarinda 316 kisi Kovid-19'a yakalandi.

Böylelikle Tokyo Olimpiyatlari ile Paralimpik Oyunlarina akredite kisilerde simdiye kadar virüse yakalananlarin sayisi 863 olarak kayda geçti.

Bunlarin arasinda 41 sporcu, 50 basin mensubu ve 29 komite yetkilisi yer alirken, virüse yakalananlarin 254'ü turnuvaya Japonya disindan katildi, 55'i ise Tokyo sahilinde sporcu semtinde konakladi.

Komite toplam sayinin hesaplanmasinda kamp dönemleri, müsabakalar ve akredite kisilerin Japonya'dan ayrilma safhalarinin dahil edildigini bildirdi.

Tokyo'nun Harumi sahilindeki 21 binali sporcu kompleksinin hizmetine son verdigini de bildiren komite, yerleske bünyesindeki dairelerin satilik ve kiralik yapi statüsüne geçirilecegini açikladi.

33 dalda yarisilan 23 Temmuz-8 Agustos'taki Tokyo Olimpiyatlari ile 22 dalda düzenlenen 24 Agustos-5 Eylül'deki Paralimpik Oyunlarinda, Japonya içinde ve disindan 15 binden fazla sporcu yaristi.

Kaynak: AA