Yeni Malatyaspor, Besiktas Karsisinda Galibiyet Pesinde

Teknik Direktör Irfan Buz: 'Besiktas deplasmanina analizlerimizi yaparak gidecegiz. Elimizden gelen bütün mücadeleyi verecegiz' '(A Milli Futbol Takimi) Iyi bir oyuncu kadrosuna sahibiz. Bu jenerasyon çok önemli. Senol hocayi da yerle bir ediyorlar. Bu hocamizla birlikte biz dünya 3'üncüsü olduk. Bazen futbolda bu dönemler olabilir'

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Irfan Buz, Süper Lig'in 4. haftasinda 11 Eylül Cumartesi günü deplasmanda Besiktas ile oynayacaklari maçtan puan veya puanlarla dönmek istediklerini söyledi.

Sari-siyahli takim, Orduzu Pinarbasi'ndaki tesislerde teknik direktör Irfan Buz yönetiminde Besiktas karsilasmasinin hazirliklarini sürdürdü.

Buz, antrenman öncesi gazetecilere, iyi bir transfer dönemi geçirdiklerini ifade etti.

Takimi gençlestirdiklerini belirten Buz, "12 oyuncumuz gitti, takimi gençlestirdik, burada yeni bir yapilanmaya gittik. Dinamik bir takim olmak istiyoruz. Gerçekten titiz bir çalismayla birlikte aldigimiz transferlerin teknik direktör olarak altina imzami atiyorum. Yönetim ile birlikte güzel bir transfer politikasi izledik." dedi.

- "Iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz"

Bu hafta deplasmanda Besiktas ile karsilasacaklarini animsatan Buz, söyle konustu:

"Besiktas çok önemli bir camia, sampiyon oldular. Sergen hocayi da tebrik ediyoruz ayni zamanda sampiyonlar liginde onlara basarilar diliyoruz. Önemli bir kadroya sahipler, çok önemli transferler yaptilar. Besiktas deplasmanina analizlerimizi yaparak gidecegiz. Elimizden gelen bütün mücadeleyi verecegiz. Geçen sezon da son maça kadar her seyimizi ortaya koyduk, bu müsabakada da her seyimizi ortaya koyacagiz. Insallah Yeni Malatyaspor'u sevenlere layik bir oyunla oradan puan ve puanlarla iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz."

Buz, ligin ilk 3 haftasinda 1 maglubiyet ve 2 galibiyet aldiklarini da anlatarak, söyle devam etti:

"Futbolun içerisinde ders alma, bunlarin üzerinde çalisma da önemli. Gittikçe gelismek istiyoruz. Çok önemli iki müsabakamizi kazandik. Devam etmek istiyoruz, tabi ki eksik var, oyunumuzu gelistirmek istiyoruz. Dinamik bir takimiz, günümüz futboluna ayak uydurmak ayni zamanda gelisimi saglamak istiyoruz."

- "Bazen futbolda bu dönemler olabilir"

Irfan Buz, A Milli Takim'in Hollanda karsisindaki maglubiyetine iliskin soruya ise, su yaniti verdi:

"Biz her zaman futbolcularin üzerine gittigimiz için oyunu gelistirmemiz gerekiyor. Tabii ki seçim çok önemli burada dogru oyuncu seçimi çok önemli. Iyi bir oyuncu kadrosuna sahibiz. Bu jenerasyon çok önemli. Senol hocayi da yerle bir ediyorlar. Bu hocamizla birlikte biz dünya 3'üncüsü olduk. Bazen futbolda bu dönemler olabilir. Burada sadece muhalefet anlaminda degil de üretkenlik anlaminda baskiyi da almak ve sahiplenmemiz gerekiyor. Iyi günde sahiplenmek çok kolay, kötü günde biz milli takimimiza, futbolcularimiza sahip çikmamiz gerekiyor. Örnegin takim kaptanimiz var, geçen sezon 17 gol atmis form grafigi çok üst seviyede. O da milli takimda oynayabilir. Burada yasa degil performansa bakilmasi gerekiyor. Bunun bizim milli davamiz olmasi gerekiyor bu konuda duyarli olmak durumundayiz."

Kaynak: AA