Milli Maçin Ardindan

Hollanda Milli Takimi Teknik Direktörü Louis van Gaal: 'Oyunun tamamindan mutluyum, daha fazla gol atabilirdik'.

2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu altinci maçinda sahasinda Türkiye'yi 6-1 maglup eden Hollanda'nin teknik direktörü Louis van Gaal, çok iyi bir futbol ortaya koyduklarini ve çok önemli bir galibiyet aldiklarini söyledi.

Karsilasmadan sonra düzenlenen basin toplantisinda konusan van Gaal, "Oyunun tamamindan mutluyum, daha fazla gol atabilirdik. Harika goller attik. Hiç sikayetçi degilim. Futbol olarak da 90 dakika boyunca baskili bir futbol oynadik. Tüm oyuna sürdügüm oyuncular harika bir sekilde dediklerimi yapti. Ön alanda oynayan oyuncularim özellikle çok iyiydi. Güçlü bir Türkiye'ye karsi böyle oynamalari çok iyiydi. Memphis ve Bergwijn'e toplari daha hizli attik ve bu da bize güç verdi. Maçtan önce de çok güzel hislerim vardi, bu da karsiligini buldu." ifadelerini kullandi.

Harika bir oyuncu grubuna sahip olduklarini aktaran deneyimli teknik adam, "Tüm oyuncularimin hedefi var. Hepsi Dünya Kupasi'nda oynamak istiyor. Yoksa bu kadar enerjik bir takim göremezsiniz. Oyuncularimin basari için bu çabayi göstermesi gerekiyor. Takimi gençlestirdik ve bunu da çok iyi yaptik." seklinde konustu.

Kaynak: AA