Japonya Kovid-19 Nedeniyle 2021 Kulüpler Dünya Kupasi'na Ev Sahipligi Yapmaktan Vazgeçti

JFA yetkilisi: 'Müsabakalarin virüsle ile bir arada var olabildigi bir yol bulamazsak, futbol dahil sporlar kendini koruyamayacak'.

Japonya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kisitlamalari nedeniyle 2021 Kulüpler Dünya Kupasi'na ev sahipligi yapmak hakkindan vazgeçme karari aldi.

Kyodo ajansinin Japonya Futbol Federasyonu (JFA) kaynaklarina dayandirdigi haberine göre Japonya, uluslararasi turnuvaya yönelik yeni karar verdi.

Buna göre JFA, Aralik 2021'de düzenlenecek 2021 Kulüpler Dünya Kupasi'na, Kovid-19'un seyirci kisitlamalari ve olasi düsük kar marji nedeniyle ev sahipligi yapma hakkindan vazgeçti.

JFA yeni kararinda, artan Kovid-19 vaka oranlari ile seyirci kapasitesine yönelik mevcut salgin sinirlamalarinin turnuvadan elde edilecek kar marjini negatif etkilemesi göz önünde bulundurdu.

Kyodo'ya konusan üst düzey JFA yetkilisi, karara yönelik "Müsabakalarin virüsle ile bir arada var olabildigi bir yol bulamazsak, futbol dahil sporlar kendini koruyamayacak." dedi.

Salgin kisitlamalari nedeniyle JFA'nin 2020 mali yili gelirlerinin, 2019 mali yilina kiyasla 5 milyar yen azalarak 15 milyar yene (136 milyon dolar) geriledigi açiklanmisti.

Aralik 2020'de Uluslararasi Futbol Federasyonlari Birligi (FIFA), daha önce Çin'de düzenlenmesi planlanan turnuvanin, salgin nedeniyle Aralik 2021'de Japonya'da yapilacagi açiklamisti.

Kaynak: AA