Castrol Ford Team Türkiye, Yesil Bursa Rallisi'ni Basariyla Tamamladi

Castrol Ford Team Türkiye, prestijli spor organizasyonlarindan Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Sampiyonasi’nin 3. ayagi olan 45. Yesil Bursa Rallisi’ni basariyla tamamladi.

Ford Otosan'dan yapilan açiklamaya göre, Shell Helix Türkiye Ralli Sampiyonasi’nin 3. ayagi olan Yesil Bursa Rallisi, bu yil 4-5 Eylül'de Bursa’da gerçeklestirildi.

Türkiye Historic Ralli Sampiyonasi ve Sevki Gökerman Ralli Kupasi için de puan veren rallide Castrol Ford Team Türkiye, markalar, gençler kategorisini lider olarak tamamlamayi basardi. Iki çeker kategorisinde tekrar liderlige yerlesen Castrol Ford Team Türkiye, Bursa’dan çok önemli puanlarla döndü.

Castrol Ford Team Türkiye’nin gelecek vadeden genç pilotu Ali Türkkan ve co-pilotu Aras Dinçer, iki çeker araci ile birçok dört çeker aracin önünde genel klasman üçüncülügünü elde ederken, Sirbistan Rallisi öncesi moral buldu.

Türkkan, bu performansiyla Balkan Sampiyonasi’nda "gençler" ve "iki çeker" kategorisinin lideri olarak gidecegi Sirbistan Rallisi’nde sampiyonlugun en büyük adayi oldugunu da gösterdi. Ilk gün kaybettigi zamanlar ile 48. siraya kadar gerileyen genç yetenek Ümit Can Özdemir ve co-pilotu Batuhan Memisyazici ise yarisin ikinci günü kayiplarini telafi ederek, yarisi genel klasmanda 8. sirada bitirdi ve bu sonuçla da Türkiye Ralli Sampiyonasi’ndaki üçüncülügünü korumus oldu.

Castrol Ford Team Türkiye’nin bir diger genç pilotu Emre Hasbay ve co-pilotu Burak Erdener ise "genç pilotlar" liderligini devam ettirirken, Ali Türkkan da co-pilotu Aras Dinçer ile birlikte "iki çeker"de tekrar liderlige yükselmeyi basardi.

Castrol Ford Team Türkiye, Yesil Bursa Rallisi’nde aldigi sonuçlarla, genç pilotlari ile bir sonraki durak olan Sirbistan Rallisi için her kategoride güçlü bir aday oldugunu gösterdi.

2021 Türkiye Ralli Sampiyonasi'nin takvimi söyle:

"16-17 Ekim Ege Rallisi Izmir (Asfalt), 13-14 Kasim Kocaeli Rallisi (Toprak), 27-28 Kasim Istanbul Rallisi (Toprak)."

Her kesimden ralli sürücüsüne açik Türkiye’nin en uzun soluklu tek marka kupasi olan Fiesta Rally Cup’ta da çekisme ve heyecan bir arada yasandi. Fiesta Rally Cup’ta Kagan Karamanoglu Ford Fiesta R2T ve ilk kez birlikte yaristigi yeni co-pilotu Oytun Albayrak’la beraber güçlü rakiplerinin arasindan siyrilmayi basardi. Ikili, Fiesta Rally Cup’ta hem "genel klasman" hem de "R2T" grubunun birincisi oldu.

Okan Tanriverdi-Sevilay Genç ikilisi ise Fiesta R2 araçlariyla bu yarista da hizli ve istikrarli tempolarini koruyarak zorlanmadan Fiesta Rally Cup’da finise 2. sirada geldi ve bu sonuç ile "Genel Klasman" ikincisi ve "R2" grubu birincisi olma basarisini gösterdi. Kiyasiya geçen yarista Genel Klasman üçüncülügünü ise Emrah Ali Baso-Yasin Tomurcuk ikilisi Ford Fiesta ST ile elde etti ve Bursali ekip böylelikle ST/R1 Grubu birincisi olmayi da basardi.

Yesil Bursa Rallisi sonrasi Fiesta Rally Cup’ta puan durumu söyle:

"Tansel Karasu- Yüksel Karasu (Fiesta Rally4) 31,6 puan, And Sunman-Yilmaz Özden (Fiesta R2) 31,4 puan, Okan Tanriverdi-Sevilay Genç (Fiesta R2) 29,4 puan."

Serdar Bostanci ve Castrol Ford Team Türkiye tarafindan 2017’den itibaren yeni formatiyla baslatilan ve Ford Fiesta’lar için özel olarak düzenlenen Fiesta Rally Cup, her yastan deneyimli pilotlari ve gelecek vadeden genç pilotlari profesyonel bir ekibin parçasi haline getirmeye devam ediyor.

Yüksek bir rekabet ortami sunan Fiesta Rally Cup’in bir sonraki ayagi 16-17 Ekim tarihlerinde Izmir’de düzenlenecek ve Türkiye Ralli Sampiyonasi’na da puan verecek olan Ege Rallisi çatisi altinda gerçeklestirilecek.

Fiesta Rally Cup detayli puan durumuna "https://fiestarallycup.com/puan-durumu/" adresinden ulasilabiliyor.

Kaynak: AA