2021 Avrupa Erkekler Voleybol Sampiyonasi

Finlandiya: 3 Türkiye: 2 Ayyildizli ekip, C Grubu'nu 3. sirada tamamlayarak son 16 turunda Sirbistan ile eslesti

A Milli Erkek Voleybol Takimi, 2021 CEV Avrupa Sampiyonasi C Grubu'ndaki 5. ve son maçinda Finlandiya'ya 3-2 yenildi.

Finlandiya'nin Tampere kentinde oynanan C Grubu'ndaki 4 maçinda 3 galibiyet, 1 yenilgi yasayan ve gruptan çikmayi daha önce garantileyen "Filenin Efeleri" ev sahibi ekiple karsilasti.

Müsabaka karsilikli sayilarla baslarken takimlar servisler disinda fazla hata yapmadi. 13-13'e kadar basa bas gelen maçta iyi savunma ve etkili hücum yapan Finlandiya karsisinda varlik gösteremeyen milliler, seti 25-17 kaybederek 1-0 geri düstü.

Ikinci sete de iyi baslayan taraf ev sahibi ekip oldu. Karsilasmada 8-4 üstünlük kuran Finlandiya karsisinda çabuk toparlanan ve 10-0'lik seri bulan ay-yildizli ekip, durumu 14-8'e getirdi. Etkili oyununu sürdüren A Milli Takim, seti 25-16 alarak skorda 1-1 beraberligi sagladi.

Karsilasmanin üçüncü setinde de ilk sete benzer bir senaryo gerçeklesti. Finlandiya, 14-13'ten sonra farki açmak istese de milliler bu kez oyundan düsmedi ve rakibini takibini sürdürdü. Setin son bölümü büyük bir çekismeye sahne oldu ve üstünlük birkaç kez el degistirdi. Iki takim da set sayisi sanslarindan yararlanamazken A Milli Takim, seti 29-27 alarak 2-1 öne geçti.

"Filenin Efeleri" dördüncü sete iyi basladi. 5-2 üstünlük kuran milliler, üstünlügünü sürdüremedi. 6-6'da beraberligi yakalayan Finlandiya, iyi bir performans sergiledi. Konsantrasyonunu kaybeden ay-yildizlilar, rakibinin farki açarak seti kazanmasina engel olamadi. Yaklasik 25 dakika süren seti 25-18 kazanan ev sahibi takim, skora 2-2 beraberlik getirdi.

Karar setini daha iyi oynayan A Milli Takim, saha degisimine 8-5 önde girdi. Son bölümü iyi oynayamayan ay-yildizlilar, seti 15-13, maçi da 3-2 kaybetti.

Maçin en skorer oyuncusu olan Adis Lagumdzija'nin ürettigi 28 sayi maglubiyeti önleyemedi. Millilerde Efe Mandiraci ve Yigit Gülmezoglu 14'er, Vahit Emre Savas ise 13 sayi kaydetti. Mert Matic 3, Burak Güngör 2, Murat Yenipazar 1 sayi alabildi. Finlandiya'da 22 sayi üreten Sivula galibiyeti getiren isim oldu.

C Grubu'nu 10 puanla 3. sirada tamamlayan A Milli Takim, son 16 turunda A Grubu 2'ncisi Sirbistan ile eslesti. Polonya'nin ev sahipligi yapacagi son 16 turu maçi 12 Eylül Pazar günü yapilacak.

Kaynak: AA