Organizasyon Komitesinden 'Kovid-19'A Ragmen' Tokyo 2020'Nin Basarisina Iliskin Açiklama

Komite Baskani Hasimoto: 'Yüzde yüz basarili oldugumuzu söyleyemem. Buna tarih karar verecek' Kabine Bas Sekreteri Kato: 'Japonya ev sahibi ülke olarak sorumlulugunu yerine getirmistir'

TOKYO -Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi Baskani Hasimoto Seiko, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) tehdidine ragmen Tokyo Olimpiyatlari ve Paralimpik Oyunlarinin "büyük bir sorun yasanmadan" düzenlendigini bildirdi.

Komite Baskani Hasimoto, düzenledigi basin toplantisinda, salgindan dolayi bir yil ertelemeli düzenlenen iki uluslararasi turnuvaya Japonya olarak ev sahipligi yapmaktan mutlu olduklarini açikladi.

Hasimoto, "Salgin sonrasi dünyanin ilk küresel faaliyeti, olimpiyatlar ve paralimpik oyunlarini, ülkemin düzenlemis olmasindan ve siramizi Paris'e vermemizden gurur duyuyorum." dedi.

Seyirci kabul edilmeyen turnuvalarin "basari oranina" iliskin Hasimoto, "Tokyo 2020'ye tam kapsamli ev sahipligi yapamadigimizdan, yüzde yüz basarili oldugumuzu söyleyemem. Bence basari konusuna tarih karar verecektir." diye konustu.

Kabine Bas Sekreteri Kato Katsunobu ise turnuvalarin "güvenli sekilde düzenlendigini" belirterek, "Japonya ev sahibi ülke olarak sorumlulugunu yerine getirmistir." degerlendirmesini yapti.

Oyunlarla baglantili herhangi bir vakanin Japonya'ya yayildiginin saptanmadigini dile getiren Kato, "Turnuva yetkileri, gönüllüler, saglik çalisanlari dahil birçok insanin gayretleri sayesinde Tokyo Olimpiyatlari ve Paralimpik Oyunlarini güvenli sekilde sona erdirebildik." diye konustu.

33 dalda yarisilan 23 Temmuz-8 Agustos'taki Tokyo Olimpiyatlari ile 22 dalda düzenlenen 24 Agustos-5 Eylül'deki Paralimpik Oyunlarinda, Japonya içinde ve disindan 15 binden fazla sporcu yaristi.

Kaynak: AA