Yurt Disinda Forma Giyen Gineli Futbolcular Askeri Darbe Sonrasi Ülkelerinde Mahsur Kaldi

FIFA Dünya Kupasi Afrika Elemeleri maçi için ülkelerine giden Gineli futbolcular, yapilan askeri darbe nedeniyle ülkelerinde mahsur kaldi.

Darbenin ardindan Gine ile Fas arasinda Gine'nin baskenti Konakri'de oynanmasi planlanan karsilasma ertelenirken, yurt disinda forma giyen Gineli futbolcularin ülkeden çikisina henüz izin verilmedi.

Ülkede mahsur kalan milli futbolcular arasinda yer alan Naby Keita'nin durumuna iliskin kulübü Liverpool'dan bilgi verildi. Ingiliz kulübünden yapilan açiklamada, Keita'nin durumunun yakindan takip edildigi belirtilerek, "Milli takim yetkilileriyle sürekli temas halindeyiz. Keita'nin güvende oldugunu ve saglik durumunun iyi oldugunu biliyoruz. Ülkede su an devam eden durum istikrarsiz ve yetkililerle Naby'nin Liverpool'a dönmesi için gereken diyalogu sürdürüyoruz." ifadeleri kullanildi.

Sokaga çikma yasaginin uygulandigi Gine'de, Fasli oyuncularin ülkeden çikmasina ise izin verildi. Paris Saint-Germain'de (PSG) forma giyen Fasli oyuncu Achraf Hakimi, sosyal paylasim sitesi Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, "Attiginiz destek mesajlari için tesekkürler. Çok yogun bir gün yasadik ama güvendeyiz ve Fas'a dönüyoruz." ifadelerini kullandi.

Gine Futbol Federasyonu ise yurt disinda forma giyen oyuncularin ülkeden çikisi için gereken çalismalarin devam ettigini duyurdu.

Kaynak: AA