Uluslararasi Paralimpik Komitesinden Japonya'nin Tokyo 2020'Deki Kovid-19 Tedbirlerine Övgü

IPC Baskani Parsons: 'Oyunlari basariyla düzenleyebilecek dünyada çok az ülke vardir'.

Uluslararasi Paralimpik Komitesi (IPC) Baskani Andrew Parsons, Japonya'nin Paralimpik 2020 boyunca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleyi basariyla yönettigini söyledi.

Kamu yayincisi NHK'ye verdigi özel röportajda IPC Baskani Parsons, Japonya'nin salgina karsi Kovid-19 yönetmeligini turnuvanin tüm paydaslarina karsi basariyla uyguladigini belirtti.

Parsons bu sayede müsabaka yerleskelerindeki Kovid-19 vaka oranlarinin "oldukça düsük" seyrettigini ve ciddiyetini koruyan vakalarin meydana gelmedigini ifade etti.

Bu konuda mutlu oldugunu kaydeden Parsons, "Mutluyuz çünkü buradaki varligimizla Japon toplumunda vaka oranlarini artirmak istemedik. Oyunlari basariyla düzenleyebilecek, ki baska varsa, dünyada çok az ülke vardir" dedi.

Salginla mücadele kapsaminda müsabaka noktalarina seyirci kabul edilmedigini animsatan Parsons, "Buna ragmen turnuva pozitif atmosferde gerçeklestirildi." diye konustu.

Parsons, turnuva kapsaminda resmi yetkili ve gönüllülerin "harika hizmet verdigini" belirterek müsabakalarda yarisan tüm sporcularin bu konudaki memnuniyetine dikkati çekti.

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, turnuvanin son gününde Paralimpik Oyunlari'na akredite kisiler arasinda Kovid-19'a yakalananlarin sayisinin 301'e yükseldigini açiklamisti.

24 Agustos'ta baslayan ve kapanisi dün gerçeklestirilen 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda 160 ülke ve bölgeden yaklasik 4 bin 400 sporcu 22 dalda yaristi.

Kaynak: AA