UEFA Baskani Ceferin, Dünya Kupasi'nin Iki Yilda Bir Düzenlenmesi Teklifine Karsi Çikti Açiklamasi

'Dünya Kupasi'nin degeri, nadiren düzenlenmesiyle dogrudan orantilidir. Turnuvayi iki yilda bir düzenlemek, siradanlasmasina, popülaritesinin ve etkisinin azalmasina yol açar'

UEFA Baskani Aleksander Ceferin, FIFA Dünya Kupasi'nin dört yilda bir yerine iki yil arayla yapilmasi için yürütülen çalismalara sicak bakmadigini söyledi.

Isviçre'nin Cenevre kentindeki Avrupa Kulüpler Birligi Genel Kurulu'unda konusan Ceferin, FIFA'nin küresel futbol gelisim direktörü Arsene Wenger ile Suudi Arabistan Futbol Federasyonu tarafindan Dünya Kupasi'nin iki yilda bir düzenlenmesine iliskin sunulan teklifi degerlendirdi.

UEFA Baskani Ceferin, bu öneriye sicak bakilmadigini vurgulayarak, "Dünya Kupasi'nin degeri, nadiren düzenlenmesiyle dogrudan orantilidir. Turnuvayi iki yilda bir düzenlemek, siradanlasmasina, popülaritesinin ve etkisinin azalmasina yol açar." ifadelerini kullandi.

FIFA Dünya Kupasi, erkeklerde 1930'dan (1. ve 2. Dünya Savaslari nedeniyle 1942 ve 1946'da iptal edildi), kadinlarda 1991'den bu yana her dört yilda bir düzenleniyor.

Arsene Wenger, eleme maçlari için lig ortasinda verilen küçük aralarin, oyuncularin saglik ve zihinsel durumunu zorladigi gerekçesiyle Dünya Kupasi'nin dört yilda bir yerine iki yil arayla yapilmasi için FIFA'nin baslattigi çalismalara tam destek verdigini temmuz ayinda açiklamisti.

Kaynak: AA