Paralimpik Oyunlari'nda Madalya Kazanan Öztürk Kardeslerden Trabzon'da Çesitli Ziyaretler

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda masa tenisi bransinda altin madalya kazanan Abdullah Öztürk ve bronz madalya elde eden kardesi Ali Öztürk, memleketleri Trabzon'da çesitli ziyaretlerde bulundu.

Trabzonspor Mehmet Ali Yilmaz Tesisleri'ne gelen Öztürk kardesler, Kulüp Genel Sekreteri Ömer Sagiroglu, Baskan Yardimcisi Emin Kahraman ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hayirlioglu tarafindan karsilandi.

Basina kapali olarak gerçeklesen ziyarette Abdullah ve Ali Öztürk kardeslere plaket takdim edildi.

Öztürk kardesler daha sonra konvoy esliginde Of ilçesine geçti. Sevgi gösterisinde bulunan vatandaslar konvoyu durdurarak sporcu kardesleri tebrik etti.

Ilçe Kaymakami Hayrettin Çiçek, burada yaptigi konusmada, Trabzonlu sporcular Buse Naz Çakiroglu ve Busenaz Sürmeneli'den sonra Öztürk kardeslerin ikinci kez kendilerini gururlandirdiklarini belirterek, "Kendilerine yürekten tesekkür ediyorum. Basarilarinin arkasinda çok kiymetli anne, baba ve antrenörleri var. Onlara da tesekkür ediyorum." dedi.

Basarili sporcularin engelin bedenlerde degil, zihinlerde oldugunu tekrar hatirlattigini vurgulayan Çiçek, "Kendileriyle çok gururlandik. Allah yollarini açik etsin, daha büyük basarilari insallah tekrar nasip etsin. Her iki kardesimize de inaniyoruz ve güveniyoruz. Of adina da sizlere sükranlarimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandi.

Of Belediye Baskani Salim Salih Sarialioglu da Öztürk kardeslerin Of'un gururu oldugunu dile getirerek, "Biri olimpiyat sampiyonu, biri olimpiyat üçüncüsü. Özellikle anne ve babasina tesekkür etmek istiyorum. Böylesine güzel, hayirli evlatlar yetistirdikleri için Rabbim onlardan razi olsun." diye konustu.

Abdullah ve Ali Öztürk ise bekleyen vatandaslara tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Çiçek ve Sarialioglu tarafindan Öztürk kardesler altin ile ödüllendirildi. Vatandaslar ise kardeslerle günün anisina fotograf çektirdi.

Öztürk kardesler ilçenin Agaçseven köyündeki evlerine geçti. Burada köy meydaninda bekleyen köy sakinleri tarafindan karsilanan kardesler için kurban kesildi.

Kaynak: AA