Hollanda-Türkiye Milli Maçina Dogru

A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Senol Günes: 'Iki takim için de çok önemi bir maç. Buradan alacagimiz iyi bir sonuç, Norveç maçiyla taçlanabilir' Milli futbolcu Cengiz Ünder: 'Takim olarak haziriz, dört gözle bu maçi bekliyoruz. Böyle büyük maçlarda iyi oynuyoruz'

A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Senol Günes, 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu'nda yarin deplasmanda Hollanda ile yapacaklari maça da her karsilasmaya oldugu gibi galibiyet için çikacaklarini söyledi.

Senol Günes, maçin oynanacagi Johan Cruyff Arena'da düzenlenen basin toplantisinda milli futbolcu Cengiz Ünder ile açiklamalarda bulundu.

Günes, grupta ilk maçlari tamamladiklarini ve 11 puanla Hollanda ve Norveç'i önünde lider durumda bulunduklarini hatirlatarak, "Iki takim için de çok önemi bir maç. Buradan alacagimiz iyi bir sonuç, Norveç maçiyla taçlanabilir. Maçin önemini biz de herkes de biliyoruz. Sartlarimiz içinde en iyisini yapacagiz. Oynadigimiz bes maçi da üç puan için oynadik, isimlere bakmadan her maçta üç puan hesapladik. Oyun anlayisimiz kazanmaya yönelik oldugunu söyleyelim. Teknik taktik kadar fizigin de önemli oldugunu biliyoruz. Zaman zaman oyuncu degisikliklerinin de bunu etkiledigini biliyoruz. Tüm oyuncularimin maça hazir oldugunu düsünüyorum. 26 oyuncumuz var yarin 23 kadro çikaracagiz. Üç oyuncumuzu kenarda birakacagiz. Ikisi saglikli, bir tanesinde soru isaretleri var ona bugün karar verecegiz." ifadelerini kullandi.

Deneyimli teknik adam, "Grupta 5 maç sonunda 11 puanla liderlikten memnun musunuz?" sorusuna ise su yaniti verdi:

"Bana sorarsan bes maçi da alip 15 puan daha iyi olur. Disaridan baktiginizda 5 maçta 11 puana iyi denir. Iki maçi çok rahat sekilde güvenli, ne yaptigini bilen, sakin oynayan takim olarak 6 puan aldik. Hak ederek aldigimizi düsünüyorum. Kimisi sansa diyor ama takilmiyorum oralara. Hollanda'nin Karadag maçini iki defa seyrettim 4 atti, bizim ona 5-6 atmamiz gerek. Karadag'in net 3 pozisyonu var. Iyi baslayip kötü gitme hakkimiz yok. 11 puan kötü degil ama iki güçlü rakibimizi hem içte hem dista yendikten sonra Letonya ve Karadag'a 4 puan verdiginizde tartisilirsiniz. Onun için bütün dengeleri alt üst etti. Su an 11 puanimiz var, ipler bizim elimizde, yarin alacagimiz galibiyet bunu çok büyük avantaj yapar. Maglubiyette avantaj Hollanda'ya geçer ama yaris devam edecektir. Yolumuza devam ediyoruz. Hollanda, Norveç maçindaki oyun rahatligimiz Avrupa Sampiyonasi sonrasinda yok ama buna ragmen Karadag maçindaki oyun anlayisindan memnunum."

Senol Günes, bu maçi grupta final olarak görmediklerini belirterek, "Galibiyet ve maglubiyet kesin bir sey ortaya çikarmaz ama avantaji çogaltir. Bu maçi kazansak da garanti görmem. Önde olmanin avantajina güvenerek oynamayacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Günes, Karadag maçinda sakatlanarak oyundan çikan Zeki Çelik'in durumu hakkinda ise, "Zeki ile ilgili bir olumsuzluk var. Cebelitarik maçinda devre arasinda sahaya çikarken bir sorunu vardi, sonra riske etme dedim. Yirtik falan degil, sertlik var. Bekletiyoruz ama zor görünüyor su an. Tibbi olarak bir daha MR'a bakacaklar, yirtik degil, gerginlik görünüyor." açiklamasinda bulundu.

Deneyimli teknik adam, "Van Gaal ile birlikte Hollanda Milli Takimi'nda nasil degisiklikler gördünüz?" sorusuna su yaniti verdi:

"Rakibin hemen hemen kadrosu ayni. O maçlarda Van Dijk yoktu. Forvette Gakpo yoktu ama o da yarin kadroda yok. Çok büyük degisiklik yok. Oyun anlayisi olarak ayni, hareketli olan önde iyi baski yapabilen, top teknigi olan bir takim. Disiplinli, çaliskan bir takim, önceki takim da iyiydi, her iki takim da gole yakin böyle bir maç da olabilir ama tam tersi kisir bir maç da geçebilir. Iyi bir takimla oynayacagiz. Van Gaal tecrübeli bir hoca. Üst liglerde oynayan oyuncular, iki takim için de güzel seyler söylenebilir. Beklentimiz iyi olan oyuncularin, güzel futbol oynamasini beklemek."

Senol Günes, Van Gaal'in "Türkiye, küçük maçlara konsantrasyon saglamakta zorlaniyor." sözleri üzerine ise, "Letonya, Karadag gibi maçlarda bu kadar kolay goller yemememiz ve puanlar vermememiz gerekiyor. Ayni sekilde çok iyi oynamasak bile, o tip maçlari kapatabilmek gerek. Isviçre-Italya maçini da seyrettim kaleci tek basina maç aldi, Isviçre'de. Biz öyle maç oynamadik. Biz takim olarak ezilmedik ama iki maçta 4 puan kaybedince de bunun adini koydugunuz zaman konsantrasyon eksikligi, hocanin degisik kadro yapmasi, rakibi küçümsemesi, hepsi söylenir. 97'de gol yedikten sonra yemeden 3-4 tane atsaydik baska olurdu. Karadag'in Hollanda maçinda penaltisi vardi ama sonuçta 4-0 yenince ezdi geçti diyorsun." seklinde konustu.

- Cengiz Ünder: "Dört gözle bu maçi bekliyoruz"

Milli futbolcu Cengiz Ünder, Hollanda'ya karsi zor bir maç oynayacaklarini ve kazanmak için tüm güçlerini sahaya yansitacaklarini söyledi.

Istanbul'da oynadiklari ilk maçi kazandiklarini hatirlatan Cengiz, "Onlar bizi daha güçlü sekilde bekliyorlar. Zaten onlarin iyi bir kadrosu oldugunu biliyoruz. Zorlu bir maç geçecegini düsünüyoruz. Yarin tekrar kazanmak için çikacagiz umarim istediklerimizi yapabiliriz. Hayirlisi olsun." ifadelerini kullandi.

Maçin öneminin farkinda olduklarinin altini çizen milli futbolcu, "Ilk maçi kazandik, ikinci maç bizim için daha zor geçecek. Biz de bir rakibe ilk maçi kaybettigimizde her zaman daha hirsli çikiyoruz. Iyi hazirlandik, ben de kendimi iyi durumda hissediyorum. Bunu yapabilecek güçteyiz, takim olarak haziriz, dört gözle bu maçi bekliyoruz. Böyle büyük maçlarda iyi oynuyoruz. Yarin da bunu iyi bir sekilde gösterebilecegimizi düsünüyorum." seklinde konustu.

Kaynak: AA