GÜNDEM ÖZETI / 6 Eylül 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Yeni egitim ögretim yili basliyor

- 18 milyonun üzerinde ögrenci ve 1 milyonu askin ögretmen, 2021-2022 egitim ögretim yilinda Kovid-19 tedbirleriyle ders basi yapacak.

- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2021-2022 Egitim Ögretim Yili Açilis Programi'na katilacak.

(Istanbul/11.00)

2- Cumhurbaskani Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde Kabine Toplantisi'na baskanlik edecek.

(Ankara/16.00)

3- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Parlamentolar Arasi Birlik 5. Dünya Parlamento Baskanlari Konferansi'na katilmak üzere Avusturya'nin baskenti Viyana'ya gidecek.

(Istanbul/15.00)

4- CHP MYK Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda toplanacak.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Içisleri Bakan Yardimcisi ve Bakanlik Sözcüsü Ismail Çatakli, "Aylik Basin Bilgilendirme Toplantisi" düzenleyecek.

(Ankara/10.00)

EKONOMI FINANS

1- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Kagithane Metro Istasyonu’nda incelemelerde bulunacak ve Kagithane Belediyesini ziyaret edecek.

(Istanbul/09.45/11.15)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, agustos ayina iliskin reel efektif döviz kurunu açiklayacak.

(Ankara/14.30)

3- Hazine ve Maliye Bakanligi, 2 yil (819 gün) vadeli, TLREF'e endeksli devlet tahvilinin ilk ihracini gerçeklestirecek.

(Ankara)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Gine'deki askeri darbenin ardindan gelismeler takip ediliyor.

(Dakar/Ankara)

2- G20 Dönem Baskani Italya'nin ev sahipliginde yapilan G20 Saglik Bakanlari Toplantisi ikinci gün oturumlariyla sona erecek.

(Roma)

3- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda altin madalya kazanan Golbol Kadin Milli Takimi, tekvandoda gümüs madalya kazanan Meryem Çavdar ve bronz madalya alan Mahmut Bozteke'nin de aralarinda bulundugu sporcu, antrenör ve yöneticilerden olusan olimpiyat kafilesi yurda dönecek.

(Istanbul/05.20)

2- 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu'nda 7 Eylül Sali günü deplasmanda Hollanda ile karsilasacak A Milli Futbol Takimi'nin teknik direktörü Senol Günes ve bir futbolcu, Johan Cruijff Arena'da düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak; milliler son çalismasini da statta yapacak.

(Amsterdam/20.30/21.00)

3- A Milli Erkek Voleybol Takimi, 2021 CEV Avrupa Sampiyonasi C Grubu'ndaki 4. maçinda Hollanda ile karsi karsiya gelecek.

(Tampere/20.00)

4- Hentbol Kadinlar Süper Kupa Finali'nde Kastamonu Belediyespor ile Izmir Büyüksehir Belediyespor karsi karsiya gelecek.

(Ankara/14.00)

5- Teniste sezonun son grand slam turnuvasi ABD Açik'ta ana tablo maçlari sürecek.

(New York)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA