GRAFIKLI - A Milli Futbol Takimi, Dünya Kupasi Elemeleri'nde Hollanda Karsisinda

Johan Cruijff Arena'da oynanacak mücadele TSI 21.45'te baslayacak

A Milli Futbol Takimi, 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu altinci maçinda yarin Hollanda'ya konuk olacak.

Johan Cruijff Arena'da oynanacak mücadele TSI 21.45'te baslayacak ve TRT 1'den naklen yayimlanacak.

Müsabakada, Italya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Orsato düdük çalacak. Orsato'nun yardimciliklarini ayni ülkeden Fabiano Preti ve Alessandro Giallatini yapacak. Karsilasmanin dördüncü hakemi ise Daniele Doveri olacak.

Ay-yildizli ekip, gruptaki ilk maçinda Istanbul'da Hollanda'yi 4-2, ikinci karsilasmasinda da Ispanya'da Norveç'i 3-0 yendi. Milliler, üçüncü maçinda sahasinda Letonya ile 3-3 berabere kalirken, grupta Karadag ile Istanbul'da yapilan dördüncü karsilasma 2-2 berabere bitti. Milli takim, son maçinda ise deplasmanda Cebelitarik'i 3-0 maglup etti. Ay-yildizli ekip, grupta 11 puanla lider durumda bulunuyor.

Grupta oynadigi 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi yasayan Hollanda ise 10 puan ve averajla Norveç'in önünde ikinci sirada yer aliyor.

A Milli Takim'da kart cezasi sona eren kaptan Burak Yilmaz, bu karsilasmada forma giyebilecek. Aday kadroya Hollanda'da katilan Ozan Tufan da teknik direktör Senol Günes'in forma vermesi halinde sahada olabilecek.

Grupta ayni gün Karadag-Letonya ve Norveç-Cebelitarik karsilasmalari da oynanacak.

- 2021'deki 12. maç

Milliler, Hollanda mücadelesiyle 2021 yilindaki 12. maçina çikacak.

Bu yil oynadigi 11 maçta 5 galibiyet alan milli takim, 3 beraberlik ve 3 de yenilgi yasadi. Bu karsilasmalarda 20 gol atan ay-yildizli ekip, kalesinde 16 gol gördü.

Milli takim, bu yilin ilk maçinda 24 Mart'ta Hollanda ile karsi karsiya geldi. Ay-yildizli ekip, 2022 FIFA Dünya Kupasi Elemeleri G Grubu ilk maçinda Istanbul'da rakibini 4-2 yendi.

Grubun ikinci karsilasmasini Ispanya'da Norveç ile oynayan Türkiye, sahadan 3-0'lik galibiyetle ayrildi. Milliler, gruptaki üçüncü maçinda Letonya ile 3-3, dördüncü karsilasmasinda da Karadag ile 2-2 berabere kaldi. Türkiye, gruptaki besinci maçinda ise Cebelitarik'i deplasmanda 3-0 maglup etti. Ay-yildizli ekip, Azerbaycan ile Alanya'da oynadigi özel maçi 2-1 kazanirken, millilerin Antalya'da Gine ile oynadigi özel maç 0-0 sona erdi. Milli takim, EURO 2020 öncesinde oynadigi son özel maçta ise Almanya'da Moldova'yi 2-0 yendi. Ay-yildizli ekip, EURO 2020'nin açilis karsilasmasinda Italya'ya 3-0, ikinci maçinda Galler'e 2-0 ve grubun son maçinda da Isviçre'ye 3-1 kaybetti.

- Türkiye 598. maçina çikiyor

A Milli Futbol Takimi, Hollanda maçiyla tarihinde 598. kez sahaya çikacak.

Ay-yildizlilar, 98 yillik tarihinde 321'i resmi, 276'si özel 597 maç oynayip, biri hükmen olmak üzere 227 galibiyet, 143 beraberlik ve 227 yenilgi yasadi.

Milli takim, 254'ü deplasmanda, 260'i evinde, 83'ü de tarafsiz sahada çiktigi maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten toplam 795 gol atti, kalesinde 853 gol gördü.

Bugüne kadar 90 farkli ülke milli takimiyla mücadele eden milliler, 597 karsilasmanin 514'ünü Avrupa, 33'ünü Asya, 23'ünü Amerika, 24'ünü Afrika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yapti.

Milliler, 597 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karsisinda aldi. Türkiye ile Yunanistan arasinda 17 Kasim 2015'te Basaksehir Fatih Terim Stadi'nda yapilan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'in kural disi futbolcu oynattigi gerekçesiyle karsilasmayi Türkiye lehine 3-0 tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayis 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptigi ve 6-1 kazandigi özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nin UEFA ve FIFA üyesi olmamasi nedeniyle degerlendirmeye alinmadi.

- Aday kadro

A Milli Takim'in aday kadrosunda su isimler yer aliyor:

Kaleci: Mert Günok (Besiktas), Ugurcan Çakir (Trabzonspor), Altay Bayindir (Fenerbahçe)

Savunma: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Çaglar Söyüncü (Leicester City), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Norwich City), Ridvan Yilmaz (Besiktas), Alpaslan Öztürk (Galatasaray), Abdülkerim Bardakci (Ittifak Holding Konyaspor)

Orta saha: Okay Yokuslu (Celta Vigo), Taylan Antalyali, Kerem Aktürkoglu (Galatasaray), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazici (Lille), Hakan Çalhanoglu (Inter), Ozan Tufan (Watford), Salih Uçan (Besiktas), Cengiz Ünder (Olympique Marsilya), Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor)

Forvet: Burak Yilmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Besiktas), Halil Dervisoglu (Galatasaray)

Kaynak: AA