Brezilya Futbol Federasyonu Açiklamasi Saglik Görevlilerinin Tutumu Karsisinda Saskiniz

Brezilya Futbol Federasyonu (CBF), 2022 Dünya Kupasi Güney Amerika Elemeleri'ndeki Brezilya-Arjantin maçinin ertelenmesine neden olan Brezilya Saglik Gözetim Ajansinin (ANVISA) tutumu nedeniyle "saskin" olduklarini açikladi.

CBF'den yapilan yazili açiklamada, Brezilya-Arjantin maçinin askiya alinmasina yol açan olaylar sebebiyle federasyonun derin bir üzüntü duydugu belirtildi.

Açiklamada, "CBF, en sert saglik önlemlerinin alinmasini savunur ve bunlara uyar. Ancak, baslamis bir karsilasmada, ANVISA'nin gerçeklestirdigi eylem karsisinda tam anlamiyla sasirdigini vurgular. ANVISA, bunu daha uygun bir sekilde, farkli bir zamanda ve maçtan önce yapabilirdi." ifadeleri kullanildi.

Ertelenen maçla ilgili CBF'nin hayal kirikliginin yinelendigi açiklamada, federasyonun karsilasma hakkinda CONMEBOL ve FIFA'nin alacagi karari bekledigi belirtildi.

Brezilya'nin Sao Paulo sehrinde Brezilya ile Arjantin arasinda oynana karsilasma, ANVISA görevlilerinin, Brezilya'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina karsi aldigi tedbirlere uymadigi gerekçesiyle 4 Arjantinli futbolcuyu almak üzere 6. dakikaya gelinirken sahaya girmesinin ardindan askiya alinmisti.

Yetkililer, Ingiltere'de forma giyen Arjantinli Emiliano Martinez, Cristian Romero, Gio Lo Celso ve Emiliano Buendia'nin, son 14 günde Ingiltere'de bulunmalarina ragmen göç idaresinin Brezilya'ya girmek için istedigi yeminli beyanda son 14 günde Ingiltere'de bulunmadiklarina dair belge imzalamak suretiyle yasalari çignedigini belirtmisti.

Brezilya'da Kovid-19 salginina karsi uygulanan önlemler kapsaminda, son 14 günde Ingiltere, Güney Afrika, Kuzey Irlanda ve Hindistan'da bulunan yabancilarin ülkeye girmesine izin verilmiyor.

Kaynak: AA