2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda Yarisan Milli Sporcular Yurda Döndü

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda mücadele eden bir grup milli sporcu, yurda döndü.

Japonya'nin baskenti Tokyo'dan kalkan uçakla Istanbul Havalimani'na gelen milli kafileyi, Istanbul Gençlik ve Spor Il Müdürü Burhanettin Hacicaferoglu ile yetkililer karsiladi.

Tokyo 2020'de altin madalyanin sahibi olan Golbol Kadin Milli Takimi'nin oyuncularindan Sevda Altunoluk ile tekvandoda gümüs madalya kazanan Meryem Çavdar ve bronz madalya elde eden Mahmut Bozteke, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Kaydettigi 46 golle oyunlarin en skorer ismi olan Sevda Altunoluk, çok uzun ve zorlu bir süreç yasadiklarini belirterek "Büyük bir gururla ülkemize döndügümüz için çok mutluyum. Rakiplerimiz de çok güçlüydü ancak bu genç ve teknik ekiple çok güzel bir basariya imza attik. Ikinci kez altin madalyayi getirdik ve bayragimizi zirvede koruduk. Bunun için çok mutluyum." ifadelerini kullandi.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda madalya kazanarak Türkiye'ye dönmenin gururunu yasadigini dile getiren Meryem Çavdar, "Bizler için çok güzel geçti. Oranin degerini bitince daha çok anladik. Ayrilirken ufak da olsa içimizde hüzün vardi. Tekvando, paralimpik oyunlarinda ilk kez yer aldi. Ülkemize madalyayla dönmek bizleri çok mutlu etti. Gençlik ve Spor Bakanligimiz, federasyonlarimiz ve antrenörlerimiz desteklerini hiç esirgemedi. Bizler de elimizden gelen gayretin en iyisini göstererek ülkemize madalyayla döndük." dedi.

Tekvandonun paralimpik oyunlarinda ilk kez yer aldigini hatirlatan Mahmut Bozteke ise "Görmedigimiz bir atmosferdi. Olimpiyat bambaska bir yer. Hedefime ulasamadim, altin madalya istiyordum ama üçüncülük de bir gururdur. Bu madalyayi aldigim için gurur duyuyorum. Bu yolda bize destek olan herkese ayri ayri çok tesekkür ediyorum. Bu madalyayi onlarla beraber aldik. Bir sonraki olimpiyat için hedeflerimi gerçeklestirmeye çalisacagim." diye konustu.

Kaynak: AA