Zonguldak'ta Futbolcular, 2. Lig Maçina Maden Ocaklarinin Girisini Andiran Tünellerden Geçerek Çikti

TFF 2. Lig Beyaz Grup'taki ilk hafta mücadelesinde karsilasan Zonguldak Kömürspor ve Akhisarspor'un futbolculari, sahaya maden ocaklarinin girisini andiran tünellerden geçerek çikti.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügünce yeni sezonun ilk hafta maçi öncesi emek ve alin terinin futbolcular tarafindan hissedilmesini saglamak amaciyla Kemal Köksal Stadi'na, Türkiye Taskömürü Kurumunun (TTK) destegiyle maden ocaklarinin girisini andiran tüneller yapildi.

Takimlarin soyunma odasinin girisinden sahaya kadar insa edilen tüneller için çelik ve agaç direkler kullanildi. Soyunma odalarinin yani sira koridorlar ve stadin belli noktalarinda da eski takim ve madenci fotograflari yer aldi.

Zonguldak Kömürspor ve Akhisarsporlu futbolcular, bu tünellerden geçerek ilk hafta mücadelesine çikti.

- "Madencilerin destegini sahaya yansitmak istedik"

Gençlik ve Spor Il Müdürü Hakan Yüksel, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, uzun zamandan sonra sahadaki bakim ve iyilestirme çalismalarini tamamladiklarini söyledi.

Zonguldak Kömürspor'u güzel günlerin bekledigini aktaran Yüksel, sunlari kaydetti:

"Bugünün bizim için farkli bir önemi de var. Yillardir TTK hem Zonguldak'in hem de Zonguldak Kömürspor'un yükünü çekiyor. Burada madencilerimizin destegi çok önemli. Bunu biraz olsun sahaya yansitabilmek amaciyla farkli formatta takimimizin ve misafir takimimizin sahaya çikmasi düsüncesiyle maden ocagi seklinde bir çikis tüneli planlayarak burada bu çalismayi gerçeklestirdik."

Yüksel, koridorlara maden ocagi görsellerinin yapildigini anlatarak, "Futbolcularimiz burada bu anlami hissederek bu duyguyla sahaya çikti. Ayni zamanda gelen misafirlerimiz de bunlari hissetti. Böyle anlamli günde böyle bir çalisma olsun istedik. Insallah begenilmistir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA