Veliefendi Hipodromu'nun Ev Sahipligi Yaptigi At Yarisi Festivali Tamamlandi

Istanbul Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen at yarisi festivali sona erdi.

Türkiye atçiliginin en basarili temsilcilerini bir araya getiren yaris festivali 2 gün sürdü. Toplam 17 kosunun gerçeklestirildigi programda 127 safkan Ingiliz ve Arap ati piste çikti.

Birincilik ödülü 1,5 milyon lira ile festivalin en yüksek ikramiyeli yarislarindan biri olan Topkapi Kosusu, 3 ve yukari yasli Ingiliz atlarinin katilimiyla 1600 metre mesafede çim pistte yapildi. Geçen yilin Gazi sampiyonu "Call To Victory" tüm zamanlarin en çok Grup 1 kosu kazanan ati "Long Runner"in önünde zafere ulasmayi basardi.

Ödülü 1,5 milyon lira olan bir diger mücadele olan Bogaziçi Kosusu'nda 3 ve yukari yasli Ingiliz taylari 2400 metre çim piste çikti. Yarisin en tecrübeli ismi olan "Zafer Atesi", jokeyi Özcan Yildirim'la güçlü rakiplerine karsi galibiyete uzandi.

France Galop/FRBC Anadolu Kosusu'nu, Seydi Akyildirim'in sahibi oldugu "Sharpa", jokeyi Ahmet Çelik idaresinde kazandi.

Üç ve yukari yasli Ingiliz kisraklarinin sahne aldigi Istanbul Kosusu'nu geçen aylarda Türkiye'yi Fransa'da temsil eden safkan "Light Of Darkness", Özcan Yildirim idaresinde ilk sirada bitirdi.

Iki yasli Ingiliz taylarina mahsus önemli randevulardan Trakya Kosusu, jokeyi Ayhan Kursun idaresinde piste çikan "Aegean Finale"nin galibiyetiyle sonuçlandi.

Arap atlarinin yaris festivalindeki en önemli mücadelesi olan Malazgirt Kosusu'nda, Mehmet Akyavuz'la piste çikan 8 yasindaki "Alderamin", güçlü rakiplerini geride birakarak önemli bir sürprize imza atti. Emin Turan’a ait kisrak, kariyerinin ilk Grup kosu galibiyetini elde etti.???????

Kaynak: AA