TVF Baskani Üstündag'dan Cumhurbaskani Erdogan'a Tesekkür

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Baskani Mehmet Akif Üstündag, desteklerinden dolayi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a tesekkür etti.



Üstündag, Sirbistan'in baskenti Belgrad'da yapilan ve ay-yildizli ekibin 3-0 kazanarak bronz madalyaya ulastigi Hollanda müsabakasinin ardindan yayinci kurulus TRT'ye açiklamada bulundu.

Cumhurbaskani Erdogan'in kendilerine çok büyük destek verdigini belirten Üstündag, "Cumhurbaskanimiza çok tesekkür ediyorum. Her maçimizi seyretti, her maç sonrasinda bizimle yakindan ilgilendi." dedi.

Baskan Üstündag, Polonya ile oynanan çeyrek final maçi sonrasinda sevinç görüntüleri ile millilerin Izmir marsi söylemelerinin yayinlanamamasiyla ilgili, "En basta bu süreçte bizi yalniz birakmayan TRT'ye tesekkür ediyorum. Çesitli söylemler hiç hos degil. TRT bizi bir gün yalniz birakmadi. Günlerdir burada. Baska yayinci kurulusun yaptigi hatayi TRT'ye mal etmeye çalisiyorlar. Bu bizi derinden üzdü. Bu konuda en net cevabi Sayin TRT Genel Müdürümüz kamuoyu açiklamasiyla verdi. Federasyon baskani olarak altina imzami atarim. Çok dogru bir açiklamaydi. Art niyet aramamak lazim. Bu isin keyfini çikaralim." ifadelerini kullandi.

Avrupa Sampiyonasi'nda sadece 1 maç kaybettiklerini hatirlatan Üstündag, "Sampiyonada sadece 1 maç kaybettik. 27 set aldik, sadece 5 set verdik. Avrupa üçüncüsü olduk. Bizim için yeterli degil. Çünkü hedefimiz büyük, sampiyonluk. Halkimizi mutlu ettiysek ne mutlu bize ama sampiyon olmadigimiz için takimim ve sahsim adina özür diliyorum. Bizim hedefimiz sampiyonluk. Ancak bu çocuklar suç islemedi. Tam 4 aydir nefes almadilar. FIVB Uluslar Ligi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari ve Avrupa Sampiyonasi'nda mücadele ettiler. Uluslar Ligi'nde 3, olimpiyatta 5, Avrupa Sampiyonasi'nda üçüncü oldular. Sürekli kürsüde yer aldik, almaya da devam edecegiz. Ancak daha yolun basindayiz. Avrupa'nin en genç 2 takimindan biriyiz." diye konustu.

Kaynak: AA