Sultanlar Ligi'nin Yeni Takimi Bolu Belediyespor, Yeni Oyuncularla Kadrosuna Güç Katacak

Kulüp baskani Sinan Barut:'Transfer çalismalarinin yüzde 90'ini tamamladik. Sadece 12 bölgeye yine eger bütçemize uygun, bizimle iyi sekilde takim olabilecek oyuncular buldugumuz zaman onlari da kadromuza katacagiz' Takim kaptani Aneta Havlickova:'Bu sezon sürpriz takimlardan biri olacagimiza eminim'

Misli.com Sultanlar Ligi'nin yeni takimlarindan Bolu Belediyespor'un kulüp baskani Sinan Barut, bütçelerine uygun oyuncu bulmalari durumunda 1-2 bölgeye daha transfer yapmak istediklerini söyledi.

Barut, Karaçayir Spor Salonu'nda basin mensuplarina yaptigi açiklamada, kadin voleybolunda Bolu'yu en üst kademede temsil etmenin gururunu ve heyecanini yasadiklarini dile getirdi.

Sultanlar Ligi'nde ilk senelerinin oldugunu animsatan Barut, "Bir an önce transferleri yapma derdindeyiz. Bu takima en yararli olacak, takimi en iyi sekilde temsil edecek oyuncularla anlastik. Yabanci oyuncularimiz da geldi, antrenmanlara katilmaya basladi. Kendi alanlarinda hepsi kariyerli. Transfer çalismalarinin yüzde 90'ini tamamladik. Sadece 1-2 bölgeye yine eger bütçemize uygun, bizimle iyi sekilde takim olabilecek oyuncular buldugumuz zaman onlari da kadromuza katacagiz." diye konustu.

Barut, sezonun ilk haftasinda Fenerbahçe Opet'i agirlayacaklarini hatirlatarak, "Ilk maçimizi kendi evimizde oynamayi avantaj olarak görüyorum. Fenerbahçe Opet, ligin çok önemli takimlarindan biri. Geçen sene gösterdikleri basarilar da belli. Bizler en iyi sekilde Bolu'yu temsil edecegiz. En iyi sekilde sonuç almaya çalisacagiz. Bütün taraftarlarimizi tribünlere bekliyorum." ifadelerini kullandi.

Sultanlar Ligi'ne çikmalarinin çok büyük basari oldugunu vurgulayan Barut, Avrupa'nin, hatta dünyanin sayili liglerinden birisinde mücadele edecek olmanin mutlulugunu yasadiklarini kaydetti.

2021 CEV Avrupa Sampiyonasi'nda bronz madalya kazanan A Milli Kadin Voleybol Takimi'yla gurur duyduklarini da ifade eden Barut, voleybolun bu popülaritesiyle beraber izlenme oraninin çok arttigini söyledi.

- Takim kaptani Havlickova: "Sürpriz takimlardan biri olacagiz"

Bolu Belediyespor'un takim kaptani Aneta Havlickova, Sultanlar Ligi'nde mücadele edecekleri için çok mutlu oldugunu dile getirdi.

Daha önce Türkiye'de forma giydigini animsatan Havlickova, "Türkiye liginin çok yüksek seviyede oldugunu biliyorum. Bu sene takimi çok begeniyorum. Bu sezon sürpriz takimlardan biri olacagimiza eminim." ifadelerini kullandi.

Sezonun ilk haftasinda karsilasacaklari Fenerbahçe Opet'te bir sezon forma giydigini aktaran Havlickova, "Benim için her maç ayni, sadece yenmek için sahaya çikacagiz. Ayrica, bu sene taraftarlarimizin salona girmelerine izin verildigi için çok mutluyum. Onlarla beraber olmak için sabirsizlaniyorum." seklinde konustu.

Kaynak: AA