Milli Motosikletçi Can Öncü, Fransa'da Üçüncü Olarak Podyuma Çikti

Milli motosikletçi Can Öncü, Fransa'da Dünya Supersport Sampiyonasi'nin 8. ayagindaki ikinci yarista üçüncü olarak podyuma çikti.

Fransa'nin 4,4 kilometre uzunluga sahip Magny Cours Pisti'nde bugün kosulan ikinci yarista Can, damali bayragi 3. sirada geçmeyi basardi.

Yarisi, Yamaha pilotu Manuel Gonzalez birinci, yine Yamaha pilotu Dominique Aegerter ikinci sirada bitirdi.

Dünya Supersport Sampiyonasi'nda genel klasmanda, 302 puanla Dominique Aegerter birinci, 240 puanla Yamaha pilotu Steven Odendaal ikinci, 178 puanla Kawasaki pilotu Philipp Oettl ise üçüncü sirada yer aliyor.

Kawasaki Puccetti takimi adina yarisan Can Öncü ise bugünkü podyum basarisinin ardindan genel klasmanda 90 puanla 8. siraya yükseldi.

Dünya Supersport Sampiyonasi'nin Fransa ayaginda üçüncü olan milli motosikletçi Can Öncü, Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takimlar Kaptani Kenan Sofuoglu'ndan sonra bu sinifta kürsüye çikan ikinci Türk sporcu oldu.

Can Öncü, yarisin ardindan yaptigi açiklamada, "Herkese çok tesekkür ediyorum. Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takimlar Kaptani Kenan Sofuoglu'na çok tesekkür ediyorum, o bir efsane ve bana çok yardimci oldu. Puccetti takimi bana çok yardimci oldu. Bu son olmayacak, çok daha iyilerini yapacagim." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA