Milli Maçin Ardindan

A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Senol Günes: 'Üç puan önemli ama rakibimiz bu degil Hollanda, o maça hazirlanacagiz'.

2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu besinci maçinda deplasmanda Cebelitarik'i 3-0 maglup eden A Milli Futbol Takiminin teknik direktörü Senol Günes, üç puanin önemli oldugunu ama daha önemlisinin Hollanda ile oynanacak maç oldugunu söyledi.

Karsilasmadan sonra düzenlenen basin toplantisinda konusan Günes, rakibin gücünü bildiklerini, grupta puan alamadiklarini söyledi. Gol atma ihtimali de zor olan bir takim oldugunu aktaran Günes, söyle devam etti:

"Bizim için de üç puana ihtiyacimiz olan bir maçti, iyi basladik, hizli basladik. Kaçan penaltiya ragmen iyi oynadik. Rakibin direnci 60. dakikaya kadar devam edebiliyor, hizli kontra ataga çikan De Barra ile bunu kullanmaya çalisan bir takim. Zaman zaman o çikislara izin verdik. Onun disinda daha iyi oynadik, haliyle iyi oyuncularimiz var, pozisyonlari bulduk. Bugün hatalarimiza ragmen 6-7 yapabilirdik onu yapmadik. Ilk yarida gol gelseydi farki bir düsüncemiz vardi. Bazi oyunculari sahaya sürmeyebilirdik, skor erken gelmeyince bu degisiklileri yapmak zorunda kaldik. Giren oyuncular golleri atti. Oyuncu kalitemiz, oyuncu arzusu onlara üstün gelecekti, bu da sahaya yansidi. Dinlenmesi gereken bazi oyuncularimiz vardi onlari dinlendirmek istedik ama oyun olumsuz gidince sahaya koymak durumunda kaldik. Üç puan önemli ama rakibimiz bu degil Hollanda, o maça hazirlanacagiz."

Deneyimli teknik adam ilk 11'de sahaya çikan bazi oyuncularin performanslarinin elestirilmesi hakkinda ise söyle konustu:

"Hepsi bizim oyuncumuz bunlara sans vermek, görmek gerek. Onlar içinde en fazla olumsuz etkileneni Enes oldu. Çünkü penaltiyi atamadi. Suni çimde daha önce oynamisti Andorra maçinda, iyi de oynamisti, orada da penalti olmustu atmisti, burada atamadi. Oyun basindaki penalti onu daha da zor duruma düsürdü. Bazi oyuncular karakterleri sebebiyle daha içine kapanik oluyor, bu da özgüven kaybini arttiriyor, baya sahada silik kaldi. Benim beklentimin de altinda kaldi. Getafe'de kosan arayan, hücumda etkili olmasa bile rakibi rahatsiz eden oyuncu coskusu bugün onda yoktu. Diger oyuncular elinden geleni gösterdiler, becerisizlikleri yanlislari degerlendirilir. Efecan'i begendim, gayet iyi oynadi, görevini iyi yapti. Tek tek oyunculari muhakeme yapmak dogru degil, çünkü rakibimizin gücü de belli. Bazi oyuncular oyun içinde daha çok yapabilirdi. Bunlar eksikti ama ne kadar istekli olursa olun, rakibin gücü oraninda konsantrasyon düsüp çikabiliyor."

"Bizim hesabimiz bu maç için bitti, Hollanda maçina çikip o maçi kazanmak, en kötü berabere kalarak avantajli dönmek istiyoruz." diyen Senol Günes, su ifadeleri kullandi:

"Bir puan öndeyiz, rakiple berabere kalirsak 1 puan geride tutuyoruz. Norveç bize gelecek. Kazanirsak kayip puanlari telafi edecegiz. Bu yarisin ilk devresini kapattik, son maçta 3 golle 3 puan alarak ilk yariyi lider bitirdik. Bir Hollanda ve Norveç maçinda çok daha huzurluyduk, stres yoktu, Avrupa Sampiyonasi'nda bir özgüven kaybi oldugu bir gerçektir. Karakter olarak iyi niyetli olan oyuncularimizin sonuçtan kaynaklanan güven kaybi oldugunu görebiliyorum. Dedigim gibi Enes'in bundan daha iyi oyuncu oldugunu biliyorum ama su an oynayacak durumda görünüyor. Hele penalti kaçirdiktan sonra sahada yok gibiydi. Buna benzer baska oyuncular var. Bu maçtaki oyunu çok iyi olsa da Hollanda maçi farkli olacaktir. Asil degerlendirme Hollanda maçinda olacaktir. Karadag bizden aldigi puanla yarista varmis gibi gözüktü Hollanda yenilgisiyle tamamen geride kaldi. 11 puanla ilk yariyi lider kapatiyoruz. Oyundan eksikleri yine konusacagiz, eldeki en iyi kadroyla sahaya çikacagiz."

- "Efecan'in beklentime göre daha etkili oldugunu düsünüyorum"

Günes, bazi aksilikler yasadiklarinin da altini çizerek, sunlari kaydetti:

"Bazi oyuncularimiz geç geldi, hala gelemeyen var. Ozan Tufan hala gelemedi, belki yarin Hollanda'ya gelecek. Daha önce sari kartlari olan Cengiz, Hakan’i hiç koymayi düsünmüyordum. Cengiz'i bir ara atacaktik, suni çim koymayalim dedik. Sakat, cezali oyuncumuz yok, sadece Zeki'nin ufak rahatsizligi vardi çikarken. Çaglar, Cengiz, Hakan'in da sari kart sinirinda. Bu maçi geride biraktik. Geçen maçta daha iyi oynadik, daha farkli kazanacagimiz maçi 2-2 bitirdik, o hatalarimizi da konusuyoruz tabii. Herkesin gördügü hatayi biz de görüyoruz. Halil Ibrahim yeni geldi, oynayabilirdi ama oynadigi maç sayisi az. Transfere bagli durumlar var, yeni transfer oldu, oradan Türkiye'ye geldi. Çaglar’i bile soru isareti olarak gördük, 3-4 gündür çalisiyor ama yeni geldi. Yine gelecek Ozan Tufan var, Ozan Kabak iyi çalisti ama hiç maç yapmadi. Elde oynayan, bizimle çalisan Enes var, Kerem de kendi takiminda oynuyor. Efecan'in beklentime göre daha etkili oldugunu düsünüyorum. Çok dinamikti, çok gayretliydi ama orada Cengiz var elimizde. Baslangiçta skoru farkli yakalasaydik, baska oyunculari koymayi düsünüyorduk."

Milli Takim Teknik Direktörü, Efecan Karaca'nin ikinci yarida sol bekte görev yapmasiyla ilgili gelen bir soruyu ise "Efecan tecrübeli bir oyuncu. Orada da rakibi iyi kapatti. Devre arasinda üç oyuncu degisikligi yapmak zorunda kaldik. Yapacagimiz hamleyi dördüncü besinci oyuncu degisikligini düsünerek dikkatli yapmak zorundaydik. Ridvan'i daha önce alabilirdik ama oyunun gidisi kötü olursa Cengiz'i alirsam baska hamle sansimiz kalmayacakti. Efecan'i oraya çektik, baktim iyi oynadi, devam etti. Bu arada goller geldi." seklinde yanitladi.

Senol Günes, "Bu maçta Ugurcan'a görev verdiniz? Kaleci tercihinizi etkileyen neydi?" sorusuna da "Üç kalecimiz de iyi kaleci. Bunu kamuoyu da söylüyor. Üç kalecinin durumunu anlattim ama yanlis degerlendirildi. Mert baslangiçta bu takimin direk oynayan kalecisiydi. Basaksehir'de son dönemi sikintili geçirdi e sonra transfer yapti. Iki tane genç kalecimiz var, bunlar da var ve geliyor. Hangisi olur o olur, bu olur Ugurcan ile Avrupa Sampiyonasi'ni geçirdik, tüm oyuncularda olumsuzluklar oldu. Sezon basina baktiginizda ikisi de iyi gidiyor. Böyle bir sansi Altay'a vermek istedik, bu maçta da tekrar Ugurcan'a sans verdik. Ugurcan daha önce suni çimde oynamisti. Ugurcan'dan memnunum, Altay'dan da memnunum, son maçta yedigimiz gol etkileyebilir ama genel olarak ne Altay’dan ne de Ugurcan’dan milli takim vazgeçemez. Ayni sey Mert için de geçerli. Maçina göre degisebilir." yanitini verdi.

Kaynak: AA