Hagi'den Galatasaray'in Yeni Transferleri Morutan Ve Cicaldau'ya Tavsiyeler Açiklamasi

'Rumen futbolcularin çok çalismasi gerekiyor. Adaptasyon saglamalari lazim. Zamana ihtiyaçlari var' '(Alex ile kiyaslanmasi) Benim cevap verecegim bir soru degil. Ben kendimi sahada ispat ettim. Ben tarihi sahanin içinde yazdim. Bu konularda konusmayi baska insanlara birakiyorum'

Galatasaray'in efsane ismi Gheorghe Hagi, sari-kirmizililarin yeni transferleri Rumen futbolcular Olimpiu Morutan ile Alexandru Cicaldau'nun çok çalismasi gerektigini ve kendilerini ispat edebilmeleri için zamana ihtiyaçlari oldugunu söyledi.

Hagi, teknik direktörlügünü yaptigi Romanya ekibi Farul Constanta'nin Galatasaray ile Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynadigi ve 3-1 kazandigi hazirlik maçinin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitladi.

Sari-kirmizililarin kadrosuna kattigi vatandaslari Morutan ve Cicaldau ile ilgili görüslerini aktaran Gheorghe Hagi, "Rumen futbolcularin çok çalismasi gerekiyor. Adaptasyon saglamalari lazim. Oynadiklari maçlarda Galatasaray'da olmayi hak ettiklerini gösterdiler. Zamana ihtiyaçlari var." ifadelerini kullandi.

Iki oyuncunun Galatasaray'a transferinde rolünün bulunmadigini belirten 56 yasindaki Rumen teknik adam, Morutan ile kiyaslanmasiyla ilgili bir soruyu, "Öyle bir karsilastirmanin yapilmamasi gerekiyor. O genç ve yetenekli bir futbolcu. Sabir biraz. Zaman lazim. Yavas yavas kendisini ispat edecek." seklinde yanitladi.

Istanbul'a döndügü için çok mutlu oldugunu dile getiren Hagi, "Bizimle hazirlik maçi oynadiklari için hocama (Fatih Terim) tesekkür ederim. Galatasaray'in basinda çok önemli bir insan var. O ne yapilacagini biliyor. Galatasaray, en büyük basarilarini Fatih Terim ile kazandi. Biz ise takimi yeni olusturuyoruz, henüz yolun basindayiz. Tecrübe kazanmamiz için iyi bir maç oldu. Ögrenecegimiz çok sey var. Iki takim için de iyi bir maç oldu. Evime döndügüm için çok mutluyum." diye görüs belirtti.

Hagi, Fenerbahçe'nin efsane ismi Alex de Souza'yla kiyaslanmasiyla ilgili bir soru üzerine ise "Benim cevap verecegim bir soru degil. Ben kendimi sahada ispat ettim. Ben tarihi sahanin içinde yazdim. Bu konularda konusmayi baska insanlara birakiyorum." ifadelerini kullandi.

Son olarak Galatasaray taraftarini çok sevdigini vurgulayan Gheorghe Hagi, bir basin mensubunun "Hedeflerinde bir gün Türkiye var mi?" sorusuna gülerek "Yüzde 100" cevabini verdi ve sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA