Galatasaray'da Kadin Futbol Takimi Kuruldu

Sarikirmizili kulübün baskan yardimcisi Rezan Epözdemir:'Yaklasik 1 ay önce kadin futbol takimimizi kurduk. Nurcan Çelik ile teknik direktör olarak anlastik'

Galatasaray Kulübü, kadin futbol takimi kurarak teknik direktörlüge Nurcan Çelik'i getirdi.

Sari-kirmizili kulübün baskan yardimcisi Rezan Epözdemir, AA muhabirine yaptigi açiklamada, sporda kadini önceleyen bir anlayisi egemen kilmak istediklerini söyledi.

Epözdemir, is, sanat, bürokrasi, yargi ve siyasette oldugu gibi sporda da güçlü kadinin yer almasi gerektigini belirterek, "Kadini önceleyen bir yaklasimi egemen kilmak istiyoruz. Özellikle kadinin bir aktör olarak yer almasi süphesiz futbolu daha estetik bir hale getirecektir ve güzellestirecektir. Yaklasik 1 ay önce kadin futbol takimimizi kurduk. Nurcan Çelik ile teknik direktör olarak anlastik. Nurcan Çelik, 2 kez kanseri yenmis çok güçlü bir kadin. Iyi bir Galatasarayli. Ayni zamanda milli takim düzeyinde kadin futboluna hizmet etmis birisi. Sembol olarak da önemli bir isim." diye konustu.

Basinda bir kadin futbol takimini satin aldiklarina dair haberlerin yer aldigini hatirlatan Epözdemir, sunlari kaydetti:

"Biz bir takim satin almadik. Sifirdan bir takim kurduk. Transferlerimizi yapiyoruz. Türkiye Futbol Federasyonuna statünün degismesi için bir basvuruda bulunduk. Erkek futbol takimi olarak Süper Lig'de yer alip sampiyon olmus kulüplerin kadin futbol takimlarinin da Süper Lig'den baslamasini istedik. Federasyon da UEFA'ya sordu. Oradan gelen dönüse göre takimimiz ya Süper Lig'de ya da 2. Lig'de mücadele edecek. Bizim için kadin futbol takiminin basarili olmasi tabii ki önemli. Her bransta oldugu gibi burada da sampiyon olmak için mücadele edecegiz ancak meseleye bir sosyal sorumluluk hassasiyetiyle de bakiyoruz. 'Disi aslanlar' yakinda geliyor. Takimimiz kuruldu. Önümüzdeki hafta da tanitimini yapacagiz."

Küçükçekmece Belediyesi ile anlastiklarini aktaran sari-kirmizili kulübün baskan yardimcisi, "Küçükçekmece'de kadin futbol takimimiz için bir sosyal tesis kuruyoruz. Galatasaray Kadin Futbol Takimi, müsabakalarini ve antrenmanlarini burada yapacak. Tesisleri kulübümüz insa edecek. Diger branslarda oldugu gibi kadin futbolunda da sampiyon olmak için iyi bir takim kurma hedefimiz var." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA