Espor Türkiye Büyük Finali'nde Sampiyon Galatasaray Espor Oldu

Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Meltem Bakiler Sahin: 'Vodafone FreeZone olarak, ülkemizde esporun en büyük destekçilerinden biri olmayi sürdürüyoruz. Espor pazarina 5 yilda yaklasik 31 milyon TL'lik yatirim yaptik

Volkswagen Arena'da Galatasaray Espor ile Nasr Esports arasinda geçen Espor Türkiye Büyük Finali'nde Yilin En Iyi League Of Legends takimi olan Galatasaray Espor kupaya uzanirken, en degerli oyuncu Galatasaray Espor’un orta koridor oyuncusu Onur Can Demirol (Bolulu) seçildi.

Vodafone'dan yapilan açiklamaya göre, Vodafone FreeZone Sampiyonluk Ligi'nde (VFSL) yaz mevsimi boyunca izlenen üst düzey mücadelelerin son noktasi olan Türkiye büyük finali yapildi.

Heyecanli lig asamasi sonrasi finale kalmayi basaran Galatasaray Espor ve Nasr Esports'un karsi karsiya geldigi Türkiye büyük finalinde zafere ulasan taraf Galatasaray Espor oldu.

Final mücadelesinin ilk karsilasmasinda maçin basindan itibaren kurduklari üstünlügü karsilasma boyunca devam ettiren Galatasaray Espor karsilasmanin galibi oldu. Ikinci maçta Galatasaray Espor, üst üste kazandiklari takim savaslarinin ardindan Baron güçlendirmesini de alarak seride durumu 2-0'a getirmeyi basardi. Serinin üçüncü karsilasmasinda ise kaybettigi bir takim savasina ragmen üstünlügü kaybetmeyerek zafer ekranini gören taraf olan Galatasaray Espor, 3-0'lik skorla kupanin ve yilin en iyi League Of Legends takimi unvaninin sahibi oldu.

Maç önü programinin ardindan açilis sovu için Amerikali ünlü müzisyen MAKO sahne aldi. Final karsilasmalarinin sonucunda sampiyonun adi 3-0'lik skorla Galatasaray Espor olurken, 3 maç süren seri boyunca gösterdigi üstün performansiyla en degerli oyuncu ödülünün sahibi ise Galatasaray Espor orta koridor oyuncusu Onur Can Demirol (Bolulu) olarak belirlendi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Riot Games Türkiye & Orta Dogu Operasyon ve Prodüksiyondan Sorumlu Espor Müdürü Burcu Güzel, sunlari kaydetti:

“Öncelikle finale yükselmeyi basaran iki takimimizi da tebrik etmek isterim. Bugün soluksuz izledigimiz karsilasmalara sahit olduk ve uzun zamandir bekledigimiz espor atmosferini bir kez daha yasadik. Mücadele ruhunu bizlere bir kez daha yasatan tüm takim oyuncularimiza tesekkürlerimizi sunuyoruz. Bu zorlu mücadeleden kupayla ayrilan Galatasaray Espor'u da kutluyorum. Dokuzuncusunu gerçeklestirdigimiz Türkiye büyük finalinde pandemi kosullari nedeniyle ekranlari basinda bu mücadeleye tanik olan herkese unutulmaz bir deneyim yasatmak için elimizden geleni yaptik. Takimlarimiz ve LoLespor izleyicilerimize daha güçlü bir espor ekosistemi sunmak için çalismaya devam ediyoruz. TBF atmosferinin ülkece yasadigimiz su zor günlerde espor severlere bir nebze olsun gündemden uzaklasarak heyecani doyasiya yasama imkani sagladigini umut ediyorum."

- "Espor pazarina 31 milyon TL'lik yatirim"

Türkiye büyük finalini degerlendiren Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Meltem Bakiler Sahin de Vodafone FreeZone olarak Türkiye'de esporun en büyük destekçilerinden biri olmayi sürdürdüklerini aktardi.

Sahin, su degerlendirmelerde bulundu:

"Espor pazarina 5 yilda yaklasik 31 milyon TL’lik yatirim yaptik. 2018 yilindan beri isim sponsorlugunu üstlendigimiz Vodafone FreeZone Sampiyonluk Ligi’nde bir yili daha geride birakmanin mutlulugunu yasiyoruz. Her zamanki gibi birbirinden güzel mücadelelere tanik olduk. Ekranlari basindaki milyonlarca gencimizin de katilimiyla bir kez daha büyük bir heyecan ve cosku yasadik. Vodafone’lu gençler, Gamer ek paketlerimiz ve FreeZone Gaming portföyümüz ile Türkiye büyük finalini paketlerinden izleyerek heyecana ortak olma firsati buldu. Sampiyonlugu kazanan Galatasaray Espor’u ve ‘en degerli oyuncu’ ödülünü alan Onur Can Demirol’u (Bolulu) kutluyor, basarilarinin devamini diliyoruz."

2021 Türkiye büyük finali ile lig asamasi boyunca gösterdikleri basariyi taçlandirarak yilin en iyi takimi olan Galatasaray Espor’un menajeri Berkalp Kaan Yilmazoglu ise "Burada olmaktan çok mutlu oldugumuzu ve Worlds'e gidecegimiz için de büyük bir heyecan duydugumuzu söylemek isterim. Sezon basindan beri tek hedefimiz sampiyon olmakti ve oyuncularimizin bunu basardigini görmek bizler için çok gurur verici. Hepsi harika kisiliklere sahip ve sampiyonlugu sonuna kadar hak ediyorlar. Sampiyon olusumuzla aslinda yeni bir dönem basliyor. Simdi Dünya Sampiyonasi'nda ülkemizi layigiyla temsil etmek için çalisacagiz. Bizi sezon boyunca destekleyen tüm taraftarlarimiza tesekkür ederiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA