Avrupa Sampiyonasi'nda Bronz Madalya Kazanan 'Filenin Sultanlari' Istanbul'a Geldi

Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag:'Takimimiz ülkenin gururu oldugu için biz ayrica gurur yasadik. Ülkemiz bu güzel günleri yasamayi hak ediyor. Bunu da sahada mücadele eden kizlarimiz sagladi, çok tesekkür ediyorum' Milli voleybolcu Zehra Günes:'Uzun bir süreçten sonra ülkemize madalyayla döndük. Çok güzel bir sekilde bitirdik. Bu takima da bu sekilde bitirmek yakisirdi'

2021 CEV Avrupa Sampiyonasi'nda bronz madalya kazanan A Milli Kadin Voleybol Takimi, yurda döndü.

Milli takim kafilesi, Istanbul Havalimani'nda çiçeklerle karsilandi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag, burada basin mensuplarina yaptigi açiklamada, bronz madalya kazanan "Filenin Sultanlari"ni tebrik etti.

Sakatlik yasanmamasindan dolayi mutlu olduklarini belirten Üstündag, "Takimimiz ülkenin gururu oldugu için biz ayrica gurur yasadik. Ülkemiz bu güzel günleri yasamayi hak ediyor. Bunu da sahada mücadele eden kizlarimiz sagladi, çok tesekkür ediyorum. Inanilmaz bir performans sergilediler." diye konustu.

Dünyada ve Avrupa'da voleybol için kurulan sistemin; okulu, altyapisi, tesisi ve yurduyla tek oldugunu ifade eden Üstündag, sunlari kaydetti:

"Kurumsal anlamda hiçbir sikintimiz yok. Dört dörtlük bir sistem uyguluyoruz. Takimimizin yas ortalamasi da çok genç. Erkeklerde de bugün Kuzey Makedonya ile üçüncü maçimizi oynayacagiz. Insallah orada bugünkü maçi alirsak matematiksel olarak da gruptan çikmayi garantileyecegiz. Rusya gibi bir devi ilk defa yendik. Dolayisiyla voleybol hem erkek hem de kadinlarda emin ellerde. Güzel bir sistem ve güzel bir çalismayla devam ediyor."

Desteklerinden ötürü TRT'ye tesekkür eden ve kendisine Türkiye'nin dört bir tarafindan TRT ekranlarindan voleybol müsabakasinin seyredilmesiyle ilgili görüntülerin geldigini dile getiren Üstündag, "Bu da bizim için gurur verici. Türkiye'de bu hareketi baslattiysak, bu güzel ortam olusturulduysa ve halkimizi mutlu ettiysek ne mutlu bize." ifadelerini kullandi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Üstündag, Türkiye'de voleybol liglerinin baslayacagini, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginindan kurtulmayi temenni ettiklerini ve seyirciyle kucaklasacaklari günleri beklediklerini sözlerine ekledi.

- Zehra Günes: "Uzun bir süreçten sonra ülkemize madalyaya döndük"

Milli voleybolcu Zehra Günes, kendilerine destek verenlere tesekkür ederek, "Uzun bir süreçten sonra ülkemize madalyaya döndük. Çok güzel bir sekilde bitirdik. Bu takima da bu sekilde bitirmek yakisirdi." dedi.

Cansu Özbay ise Türkiye'ye madalyayla döndükleri için mutlu olduklarini ve takim arkadaslariyla gurur duydugunu vurgulayarak, "Umarim tüm ülke de bizimle gurur duyuyordur. Biz ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek için elimizden gelenin en iyisini yaptik." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA