Avrupa Ampute Futbol Sampiyonasi'na Dogru

TFF'nin engelli futbolundan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ismail Erdem:'Tüm kategorilerde aldigimiz basarilar ile engelli futbolunda bir dünya markasi oldugumuzu rahatlikla ifade edebilirim. Millilerimizin ikinci kez Avrupa sampiyonu olacagina yürekten inaniyorum' TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Baskani Ömer Gürsoy:'UEFA'ya bagli ülkeler içerisinde sadece TFF engelli futbolunun gelisimi için stratejik is birligi ile destek saglamistir. Polonya'da Avrupa Sampiyonasi'nin ardindan 2022'de ülkemizde yapilacak Dünya Sampiyonasi'nin da favori ülkesiyiz'

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) engelli futbolundan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ismail Erdem, Ampute Milli Futbol Takimi'nin ikinci kez Avrupa sampiyonu olacagina inandiklarini belirtti.

TFF'nin internet sitesinde görüslerine yer verilen Erdem, 12-19 Eylül'de Avrupa Ampute Futbol Federasyonu tarafindan gerçeklestirilecek sampiyonanin hazirliklarina Riva'daki Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde devam eden Ampute Milli Takimi'yla ilgili degerlendirmede bulundu.

Ampute Milli Futbol Takimi'nin turnuvaya son sampiyon unvaniyla katilacagini hatirlatan Ismail Erdem, "TFF ile engelli futbolunun yolunun kesistigi 2006 yilindan itibaren tüm kategorilerde aldigimiz basarilar ile engelli futbolunda bir dünya markasi oldugumuzu rahatlikla ifade edebilirim. Ampute Futbol Milli Takimi'mizin da mazisinde dünya ikinciligi ve üçüncülügü ile son Avrupa sampiyonlugu unvani var. 2017 yilinda TFF olarak Riva'da Avrupa Sampiyonasi'na ev sahipligi yapmistik ve takimimiza sampiyonlugu getiren maç 45 bin seyircinin destegi ile Besiktas Stadi'nda oynanmisti. 'Tek Ayakli Kramponlarimizi' Baskanimiz Nihat Özdemir'in talimati ile Polonya'ya ugurlamadan önce artik bir klasik olan ugurlu Riva tesislerimizde kampa aldik. Millilerimizin ikinci kez Avrupa sampiyonu olacagina yürekten inaniyorum. TFF olarak bünyesinde futbol bransi bulunan 4 Engelli Spor Federasyonuna destegimiz devam edecek. Ülkemizde futbol oynamak isteyen her engelli bireyimize ulasmaya çalisacagiz." ifadelerini kullandi.

Türkiye'nin ampute futbolunda dünyanin en basarili ülkesi oldugunu kaydeden TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Baskani Ömer Gürsoy ise "TFF, ampute futboluna geçtigimiz 15 yilda finansal desteklerimizin yaninda iletisim, malzeme sponsorlugu, kamplar ve daha da önemlisi sevgisini aktarmistir. UEFA'ya bagli ülkeler içerisinde sadece TFF engelli futbolunun gelisimi için stratejik is birligi ile destek saglamistir. Bunun için federasyon bünyesinde kurumsal yapilar olusturduk. Polonya'da Avrupa Sampiyonasi'nin ardindan 2022'de ülkemizde yapilacak Dünya Sampiyonasi'nin da favori ülkesiyiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA