90. IEF, Milli Cimnastikçileri Agirladi

90. Izmir Enternasyonal Fuari (IEF), milli cimnastikçileri ziyaretçilerle bulusturdu.



Izmir Fuarcilik Hizmetleri Kültür ve Sanat Isleri AS'den (IZFAS) yapilan açiklamaya göre, "90 Yildir Birlikte Kutluyoruz, Gelecegi Izmir'de Birlikte Kuruyoruz" sloganiyla açilisi yapilan IEF, Türkiye'yi olimpiyatlarda ve uluslararasi yarismalarda temsil eden milli cimnastikçiler Nazli Savranbasi, Adem Asil, Ahmet Önder ve Ibrahim Çolak'i agirladi.

Fuar izleyicileriyle bulusan sporculardan Nazli Savranbasi, olimpiyatlara katilmanin kendisi için gurur verici oldugunu belirterek, "Küçüklügümden beri o an için hayal kuruyordum. Ülkemizi, bayragimizi orada temsil edebilmek tarif edilemez bir duygu, çok mutluyum." degerlendirmesinde bulundu.

Olimpiyatlara katilarak bir hayalini gerçeklestirdigini kaydeden Ibrahim Çolak ise "Orada bulunmak gerçekten büyük bir basari, Türkiye'yi temsil edebilmek bana çok büyük bir gurur ve mutluluk verdi." ifadelerini kullandi.

Ahmet Önder de olimpiyatlara katilabilmenin çok keyifli oldugunu aktararak, sunlari kaydetti:

"Bir sporcunun en büyük hayali olimpiyatlarda yer almak, bu hayalimi gerçeklestirdigim için çok mutluyum. Yeni tecrübeler, yeni deneyimler kazandim, bir sonraki olimpiyatlarda ülkeme madalya kazandirmak istiyorum."

- 90. IEF'deki spor etkinlikleri

Spor ve sporculuk kültürünün ön plana çikarildigi fuar kapsaminda Kültürpark'ta kurulan spor alani, Izmirspor, Altay, Göztepe, Altinordu, Arkas, Karsiyaka Spor kulüpleri ile Izmir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünü bulusturuyor.

Yaklasik iki bin metrekarelik çim alanda kulüplerin judo, cimnastik, okçuluk, futbol, voleybol, basketbol gibi farkli spor dallarinda etkinlikler düzenlemesi planlaniyor.

Göl alaninda ise su sporlari ve aktiviteleri yapiliyor. Arkas Yelken Kulübü ve Karsiyaka Yelken Kulübü tarafindan organize edilen su aktivitelerinde uzaktan kumandali maket yat yarisi, kano ve yelken aktiviteleri düzenleniyor.

Kaynak: AA