6. Deniz Kizi Kadin Yelken Kupasi

Istanbul'da gerçeklestirilen organizasyonda sampiyonlugu Eker Kadin Yelken Takimi elde etti.

Türkiye Yelken Federasyonunun himayesinde, Istanbul Yelken Kulübünün is birligiyle düzenlenen 6. Deniz Kizi Kadin Yelken Kupasi'nin sampiyonu Eker Kadin Yelken Takimi oldu.

Türkiye'nin ilk ve tek kadin yelken kupasi özelligine sahip organizasyon, Fenerbahçe-Caddebostan ve Adalar parkurunda gerçeklestirildi.

Bu yil 18 takimdan 124 sporcunun katildigi ve 3 samandira yarisindan olusan kupada, en iyi düzeltilmis zaman klasmaninda Eker Kadin Yelken Takimi birinci, Pfizer Takimi ikinci ve Burgan Bank Takimi ise üçüncü oldu.

IRC 1 sinifinda MSI Sailing Takimi, IRC 2 sinifinda Eker Kadin Yelken Takimi, IRC 3 sinifinda Pfizer Takimi, IRC 4 sinifinda ise Deniz Harp Okulu Takimi, gezgin sinifinda da Istanbul Yelken Kulübü Takimi birincilik elde etti.

Üniversite kategorisinde ise birincilik kupasinin sahibi Dogus Üniversitesi Yelken Takimi oldu. İçel Rota Yelken Kulübü ve bahriyeli kadinlardan olusan Deniz Harp Okulu Takimi'na da özel ödül verildi.

Deniz Kizi Kadin Yelken Kupasi'nin organizasyon komitesi üyesi Arzu Çekirge Paksoy, yaptigi açiklamada, 6 yildir gerçeklestirdikleri kupanin her geçen yil daha fazla ilgi görmesinden ve daha çok kadina ulasmasindan büyük mutluluk duyduklarini belirterek, "Gerçeklestirdigimiz çalismalarla ülkemizde kadinlarin yelken sporuna ilgisini artirmayi hedeflerken, kadin duyarliligini yansitan sosyal sorumluluk yaklasimimiz ile her yil belirlenen STK'lara destek oluyoruz. Bu kapsamda, bu sene gelirimizin bir kismini SosyalBen Vakfina bagislayacagiz. 'Iyilige yelken açiyoruz' sloganiyla çiktigimiz bu yolda iyiligi yaymaya devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Kupanin organizasyon komitesi üyelerinden Diana Misim ise yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ragmen organizasyonu coskusundan hiçbir sey kaybetmeden hayata geçirebildikleri için çok sevinçli oldugunu kaydederek, "Kadinlara yelken sporunu sevdirebilmek amaciyla çiktigimiz bu yolda, sayisiz kadinin hayatina dokunduk. Kupamiz ile bugüne kadar 40'i askin farkli kadin takiminda 500'den fazla kadin yelkenciyi yelken sporuyla bulusturarak, katilimcilarimizin heyecan dolu bir deneyim yasamalarini sagladik. Ayrica bu sene üniversite yelken takimlarina yönelik bir kategori daha olusturmaktan ve gelecegimiz genç kizlarimizi bu alanda tesvik ederek desteklemekten mutluluk duyuyoruz." degerlendirmesinde bulundu. ???????

Kaynak: AA