45. Yesil Bursa Rallisi Sona Erdi

Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Sampiyonasi'nin üçüncü ayagi olan BTSO 45. Yesil Bursa Rallisi, BC Vision Motorsport takimindan Burak Çukurova ve Burak Akçay ekibinin liderligiyle sona erdi.

Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonundan (TOSFED) yapilan açiklamaya göre, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) ana sponsorlugunda Bursa Otomobil Sporlari Kulübü (BOSSEK) tarafindan düzenlenen yarista 75 otomobil ve 150 sporcu, Orhaneli ve Keles ilçelerinde 368,94 kilometre uzunlugundaki parkurda mücadele etti.

Burak Çukurova ve Burak Akçay ekibi, iki gün süren zorlu mücadeleyi ayni takimdan Bugra Banaz ve Gürkal Menderes'in 9,6 saniye önünde ilk sirada tamamladi. Podyumun üçüncü basamaginda ise Castrol Ford Team Türkiye'den Ali Türkkan ve Aras Dinçer yer aldi.

Red Bull sporcusu Ali Türkkan ayni zamanda "Iki Çeker" klasmani, "Sinif 4" ve "Genç Pilotlar" birinciliklerinin de sahibi oldu.

Sinif N'de Evofone Rally Team'den Bugra Can Kiliç ve Yusuf Çalik, Sinif 3'te Castrol Ford Team Türkiye'den Erol Akbas ve Egemen Dural ve Sinif 5'te de Clio Trophy Turkey'den Mehmet Besler ve Egemen Ertürk zafere ulasti.

Türkiye Historic Ralli Sampiyonasi klasmaninda Parkur Racing takimindan Üstün Üstünkaya ve Kerim Tar birinciligi kazandi. Ev sahibi ekip Onur Çelikyay ve Serdar Canbek Murat 124 ile ikinci, VW Golf GTI ile Cevdet Durmaz ve Ferhat Izzetoglu üçüncü sirada yarisi bitirdi.

Sevki Gökerman Ralli Kupasi'nda ise BC Vision Motorsport takimindan Burak Baslik ve Bahadir Özcan genel klasman ve kategori 2 birinciligini elde etti. Ayni takimdan Alpaslan Çukurova ve Can Hergüner ikincilige ve kategori 4 birinciligine, Serdar Kaan Yalçin ve Güray Akgün de üçüncülüge ulasti. Kategori 3'te Emrah Ali Baso ve Yasin Tomurcuk, kategori 1'de ise Ali Iseri ve Bora Iseri birincilikleri elde etti.

Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Sampiyonasi'na, Ege Otomobil Sporlari Kulübü (EOSK) tarafindan 16-17 Ekim'de Izmir Seferihisar'da gerçeklestirilecek Ege Rallisi ile devam edilecek.

Kaynak: AA