Sivasli 'Minik Yigido'Dan PFDK'nin Cezasina Videolu Tepki

Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor’da küçük bir taraftar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) stadyuma usulsüz seyirci alindigi gerekçesiyle kirmizi-beyazli kulübe verdigi cezaya, çektigi video ile tepki gösterdi.

Sivas Valisi Salih Ayhan’in da sosyal medya hesabinda yer verdigi video da Sivasspor atkisi ve beresi takan Kangal Cumhuriyet Ortaokulu 7. sinif ögrencisi Ecrin Çetinkaya, “Büyüklerimiz bize 100 bin lira ceza vermis. Biz 115 bin minik Yigido olarak bu cezayi simit paralarimizla öderiz. Bu sevda bitmez, sen üzülme Vali amca. Ama biz biliyoruz ki Vali amca cezaya üzülmüyor, minik Yigidolara yapilan haksizliga üzülüyor.” ifadelerini kullandi.

Süper Lig'in 3. haftasinda Demir Grup Sivasspor'un iç sahada oynadigi Göztepe maçinda, stadyuma usulsüz seyirci alindigi gerekçesiyle PFDK kirmizi-beyazli kulübe 100 bin lira ceza vermisti.

Sivas Valiligi, 3 sezon önce baslatilan “Minik Yigidolar Takimina Sahip Çikiyor” projesi kapsaminda söz konusu maça 12 yas üzeri ögrencilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda PCR testlerinin yapilarak stadyuma alindigini belirterek, yazilan cezaya tepki göstermisti.

Kaynak: AA