Paralimpik 2020'Den Etkilenen Japonya Basbakani Suga 'Engelsiz Ruhlari' Desteklemeyi Sürdürecek

Japonya Basbakani Suga Yosihide, Paralimpik 2020 müsabakalarinda sporcularin performanslarindan etkilendigini ve ülkesinin "engelsiz ruhlari" desteklemeyi sürdürecegini söyledi.

Uluslararasi Paralimpik Komitesi (IPC) Baskani Andrew Parsons'u kabul eden Basbakan Suga, turnuvanin gidisatina yönelik degerlendirmede bulundu.

Görüsmede Suga, Olimpiyatlarin ve Paralimpik Oyunlarinin "insanligin kalplerini birlestirici güce sahip oldugunu" kaydetti.

Müsabakalarda "zorluklari asarak yarisan sporcularin performansindan etkilendigini" aktaran Suga, Japonya'nin "engelsiz ruhlari" desteklemeyi sürdürecegini belirtti.

Paralimpik 2020'nin "simdiye kadar düzenlenen en iyi turnuva" oldugunu kaydeden Parsons, oyunlarin organize edilmesindeki kararliligi ile Japonya'nin birçok ülkeden engelli insanlari cesaretlendirdigini söyledi.

Kyodo ajansinin haberine göre ikili, 2020 Paralimpik Oyunlarinin "basarili sekilde düzenlendigi" yönünde mutabakata vardi.

24 Agustos-5 Eylül'de düzenlenen 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarinda 160 ülke ve bölgeden yaklasik 4 bin 400 sporcu 22 dalda yarisiyor.

Kaynak: AA