Izmir'de Açik Deniz Balikçilik Turnuvasinda Ilk Gün Tamamlandi

Avrupa'nin önde gelen açik deniz balikçilik turnuvalari arasinda gösterilen, bu yil 6'ncisi düzenlenen ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle özel kurallarla gerçeklestirilen Tuna Masters Teos'ta ilk gün sona erdi.

Seferihisar ilçesindeki Sigacik Mahallesi Teos Marina'da Murat Iyriboz ve Elvio Pennetti tarafindan düzenlenen turnuvanin ilk gününde, 52 tekne için kayit yaptirildi.

Günün sonunda ekipler Teos Marina'ya 8 bluefin orkinos ve 1 kiliçbaligi ile döndü. Turnuva alanina getirilen baliklar boy ve agirlik kriterlerine göre hakem heyeti tarafindan degerlendirildi.

Orkinoslar ile kiliçbaliklarinin farkli puanlarla degerlendirildigi Tuna Masters Teos Devler Ligi'nde, "Orki Team" adli tekne ile katilan Suat Yigit, Yasin Çinkaya, Tayfun Çetinbay ve Oguzhan Durmaz'dan olusan takimin yakaladigi 74,5 kilogram agirliginda ve kiliç dahil 272 santimetre boyundaki kiliçbaligi ilk günün en büyük baligi oldu.

- "Oltada Türkiye rekoru diyebilirim"

Ilk müsabaka gününü degerlendiren organizatör Murat Iyriboz, "Çok ciddi bir kiliçbaligi yakaladik. Kilici dahil boyu 2 metre 72 santim, kiliçsiz da 1,85. Kiliçbaligi için çok fazla. Biz orkinosta 200 kilolar da yakaliyoruz ama böyle bir kiliç hiç olmadi. 20 kilo 30 kilo oldu. Müthis bir balik. Oltada Türkiye rekoru diyebilirim. Mutluyuz." dedi.

Turnuvada Akdeniz Su Ürünleri Arastirma Üretme ve Egitim Enstitüsü katkilariyla, "1 yakaliyoruz 1000 saliyoruz" slogani ile denize 5 bin çipura yavrusu salindi.

Dogaya saygi durusu niteliginde degerlendirilen etkinlige aileleriyle gelen çocuklar, balik yavrularini kovalarla denize dökerken renkli görüntüler olustu.

Yarismacilar, final günü olan 5 Eylül sabahi "Altin Kemer" için büyük baligin pesine düsecek.

"Altin Kemer"e giden yolda ilk etap olan Tuna Masters Teos'ta alinan sonuçlar, gelecek hafta gerçeklesecek "Tuna Masters Alaçati" etabi sonuçlari ile toplanarak "Tuna Masters of the Year" takimi belirlenecek.

Geçen yil kemerin sahibi olan Shamu ekibi, unvanini koruyamazsa, kemeri bu yil kazanan ekibe teslim edecek. Her iki turnuvada yakalanan baliklar ve toplanan puanlarla kazanan takim, bir yil boyunca sampiyonluk kemerini tasiyacak.

Kaynak: AA