'Filenin Sultanlari' Avrupa Sampiyonasi'nda 5. Kez Kürsü Gördü

A Milli Kadin Voleybol Takimi, tarihinde 3. kez Avrupa üçüncülügü elde etti

2021 CEV Avrupa Sampiyonasi'nda bronz madalya alan A Milli Kadin Voleybol Takimi, bu turnuvada 5. kez kürsüye çikti.

Ay-yildizli ekip, bu yil 32. kez düzenlenen Avrupa Sampiyonasi'nda 15. kez yer aldi. Romanya'da oynanan D Grubu'nda mücadele eden milliler, ev sahibi ülkenin yani sira Isveç, Finlandiya, Ukrayna ve Hollanda ile karsilasti. Grup karsilasmalarinda sadece 1 set kaybeden A Milli Takim, namaglup son 16 turuna yükseldi.

Bulgaristan'a geçen milliler, son 16 turunda Çekya'yi, çeyrek finalde ise Polonya'yi maglup ederek son 4 takim arasina kaldi. Turnuvada yari final ve final karsilasmalari Sirbistan'in baskenti Belgrad'da oynandi. "Filenin Sultanlari" yari finalde son Avrupa Sampiyonasi finalinde karsilastigi Sirbistan ile mücadele etti. Ay-yildizlilar, ev sahibi konumundaki rakibine 3-1 maglup oldu ve final sansini kaybetti.

Üçüncülük maçinda Hollanda ile karsilasan milliler, üstün bir oyunla müsabakadan 3-0 üstün ayrildi ve bronz madalyaya uzandi.

Avrupa Sampiyonasi'nda daha önce 2'ser kez ikincilik (2003, 2019) ve üçüncülük (2011, 2017) yasayan A Milli Takim, 3. kez bronz madalya alarak toplamda 5. kez kürsü gördü.

Kaynak: AA