A Milli Futbol Takimi, Cebelitarik Deplasmaninda Ikinci Yarida Buldugu Gollerle Kazandi

Türkiye, 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu besinci maçinda deplasmanda Cebelitarik'i 30 yendi Grupta oynadigi besinci maçta üçüncü galibiyetini alan milli takim, 11 puanla liderligini sürdürdü.

A Milli Futbol Takimi, 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu besinci maçinda deplasmanda Cebelitarik'i 3-0 maglup etti.

Gruptaki üçüncü galibiyetini alan milli takim puanini 11'e yükseltti ve liderligini sürdürdü. Cebelitarik ise besinci maçlar sonunda da puanla tanisamadi. Grupta Hollanda ve Norveç'in de 10'ar puani bulunuyor.

Ilk yarisi golsüz esitlikle sona eren mücadelede milli takima galibiyeti getiren goller Halil Dervisoglu, Hakan Çalhanoglu ve Kenan Karaman'dan geldi. Ay-yildizi ekip Enes Ünal'la da bir penalti atisindan yararlanamadi.

Türkiye, gruptaki altinci karsilasmasini 7 Eylül'de deplasmanda Hollanda ile oynayacak.

- Senol Günes'ten ikinci yari basinda 3 degisiklik

Cebelitarik karsisinda ilk yarida gol gelmemesi üzerine Senol Günes ikinci yari basinda üç degisiklik yapti. Enes Ünal, Zeki Çelik ve Taylan Antalyali'yi kenara alan Günes, Hakan Çalhanoglu, Halil Dervisoglu ve Kenan Karaman'i oyuna sürdü.

Zeki'nin oyundan çikmasiyla sol bekte maça baslayan Mert Müldür, sag beke geçti. Sol bekte de Efecan Karaca görev yapti.

- Hakan Çalhanoglu oyunu degistirdi

Milli takimda ikinci yari basinda oyuna dahil olan Hakan Çalhanoglu, Cebelitarik savunmasinin kilidini açti.

Halil Dervisoglu'nun 54. dakikada attigi golde pasi veren Hakan, 64. dakikada da ceza sahasi disindan attigi golle oyunu degistiren isim oldu.

Hakan'in son dakikalarda bir sutu da direkten döndü.

- Milli takim 4 maç sonra kazandi

A Milli Takim'in Cebelitarik karsisinda kazanarak 4 maçlik galibiyet özlemine son verdi.

2020 Avrupa Sampiyonasi'ndaki (EURO 2020) grup maçlarinda Italya, Galler ve Isviçre'ye maglup olan Türkiye, Dünya Kupasi Eleme grubu maçinda da Karadag ile 2-2 berabere kalmisti.

Milli takim, bu karsilasmadan önceki son galibiyetini 3 Haziran'da Almanya'da Moldova ile oynadigi hazirlik maçinda 2-0'lik sonuçla elde etmisti.

- Halil Dervisoglu 2. golünü atti

Milli takimin Cebelitarik karsisinda ilk golünü atan Halil Dervisoglu, ay-yildizli forma ile çiktigi 5. maçta 2. kez gol sevinci yasadi.

Hakan Çalhanoglu 61. maçinda 14. golünü, Kenan Karaman da 27. maçinda 6. golünü atmayi basardi.

Kaynak: AA