Yasin Öztekin Açiklamasi 'Gol Ve Asist Yapmaya Açim'

Samsunspor’un ve Türk futbolunun deneyimli futbolcusu Yasin Öztekin, her maçta gol atip ve asist yapmaya aç oldugunu, bunun için de çok çalistigini söyledi.

34 yasindaki Yasin Öztekin, yasina ragmen istekli ve fit görüntüsü ile gençlere tas çikartiyor. Futbola Borussia Dortmund Kulübünde baslayan, Galatasaray, Trabzonspor ve A Milli Takim formasini terleten Yasin Öztekin simdilerde ise TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor ile Süper Lig’e çikma mücadelesi veriyor. Ligdeki ilk 6 maçta 4 gol ve 3 asist ile takiminin attigi 11 golün 7’sine katki yapan Öztekin, Ihlas Haber Ajansi’na özel açiklamalarda bulundu. A Milli Takim, yabanci siniri konusu, altyapi ve Süper Lig hedefleri hakkinda görüslerini belirten Öztekin, önemli konulara degindi.

“HER MAÇTA GOL VE ASIST YAPMAYA AÇIM”

Takimin kazanmasi için elinden gelen her seyi yapmaya çalistigini ifade eden Yasin Öztekin, “Samsunspor’da oldugum için çok mutluyum. Geçen sene sampiyon olmak için buraya gelmistim ama son haftaya kadar verdigimiz mücadelede bekledigimiz seyleri alamadik. Su anda Süper Lig’de oynuyor olabilirdik. Sehir ve takim bunu hak ediyor. Bu sene sampiyon olmak için oynuyoruz. Son haftalarda istedigimiz sonuçlari almasak da lig uzun bir maraton daha çok maç var. Daha çok çalisip, iyi bir sonuç almak istiyoruz. Bireysel performanstan daha çok takim oyununu düsünüyorum. Eger takim oyunumuzu biraz daha gelistirirsek ben de biraz daha rahat edebilirim. Hedefimiz daha iyi bir takim olmak. Daha az gol yiyerek, daha iyi defans yapip galip gelmek istiyoruz. Zaten her maçta pozisyonlara giriyoruz. Gol de atiyoruz. En önemlisi ise bu ligde gol yememek. 6 maçta 4 gol 3 asist yaptim. Bu iyi ama daha iyi olabilirdi. Hedefim her maçta katki yapmak. Hem kendimi gelistirip hem de takimimizi gelistirip daha iyi olmak istiyoruz. Aklimda direkt gol ya da asist kralligi yok ama her maçta gol atmak ve asist yapmak istiyorum. Buna açim. Her maça çiktigimda bunu kafamda canlandiriyorum. Her maçta gol ve asist yapma hedefim var” dedi.



“TEKRAR SÜPER LIG’DE OYNAMAK IÇIN FIT VE HAZIRIM”

Samsunspor ile Süper Lig’de de mücadele etmek istedigini dile getiren tecrübeli oyuncu, “Ben Borussia Dortmund altyapisinda 12 sene oynadim. Orada da profesyonel oldum. Su anda 34 yasindayim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Uzun yillar daha futbol oynamak istiyorum. Uzun yillar Almanya’da altyapi egitimi alinca alistim. Her hafta özel idman yapiyorum. Bildigim ve inandigim idmanlarim var. Bunlari yaptim ve bu zamana kadar hiçbir problemim olmadi. Maçta da yaptigim idmanlar neticesinde kendimi daha iyi hissediyorum. Böyle olunca da 90+3. dakikada bile depar atip, kosup, mücadele edebiliyorum. Insallah bu fit halimi devam ettirmeyi düsünüyorum. Ilk hedefim Samsunspor’u Süper Lig’e çikartmak. Buna katki vermek için Samsunspor’a geldik. Seneye Samsunspor ile Süper Lig’de oynayip, kendimi göstermek istiyorum. Süper Lig’de uzun yillar oynadim, tekrar oynamak için hazir ve fitim. Insallah bu hayalimi de Samsunspor ile gerçeklestiririm. Süper Lig’de Samsunspor ile mücadele edip, kendi adimdan söz ettirmek istiyorum” diye konustu.



“A MILLI TAKIM’DA FATIH TERIM ILE YAKALANAN BASARILI SERI TEKRAR YAKALANABILIR”

Kendi döneminde A Milli Takim’in Fatih Terim yönetiminde seri galibiyetler aldiklarina da deginen Yasin Öztekin, “Milli Takim’in basarisizliginin birçok nedeni var. Ben Almanya’da dogup, büyüdüm. Oradaki futbol anlayisi ile disiplin ile Türkiye arasinda fark var. Avrupa Sampiyonasi’nda ben Fatih Terim ile 2015, 2016 ve 2017 senelerinde çok iyi bir seri yakalamistik. Onu yine yakalayabiliriz ama sadece futbol degil daha fazla seye ihtiyaç var. Bunlar disiplin, hocanin sistemi, oyuncunun arzusu gibi konular çok önemli. Iyi bir Milli Takimimiz var. Çogu futbolcumuz Avrupa’da iyi seviyede oynuyor. Bence en önemli konu sistem. Hocanin istedikleri çok önemli. Bu konular basarilirsa, basarili olabiliriz. A Milli Takim’a da Stefan Kuntz geldi. Insallah faydali olur. Alman disiplini ile sahada kim iyi mücadele ediyorsa ona formayi verip, öyle basarili oluruz. Önümüzdeki süreçte 3 maç daha var. Insallah bu maçlari geçip, Dünya KUPASI’NDA GÜZEL SEYLER BASARIRIZ” SEKLINDE KONUSTU.

“Altyapidan daha fazla oyuncu yetisirse yabanci kurali kalkar”

Yabanci oyuncu kurali ve Türk oyuncu oynatma zorunlulugunu degerlendiren Öztekin, “Bence bir futbolcunun Türk ya da yabanci olmasinin bir önemi yok. Avrupa’nin büyük liglerinde yabanci kurali yok. Türkiye’de var. Iyi olan, hak eden, çalisan formayi alir. Her oyuncunun kendisine bakmasi lazim. Türk olsun yabanci olsun, iyi olduktan sonra her seyi basarabilirsiniz. Yabanci bir oyuncuyu getirip, o kadar para verip, kenarda oturtursan ya da istedigini alamazsan Türk oyuncular için de bir sikinti oluyor. Altyapidan daha fazla Türk futbolcu yetistirmek lazim. Bunu daha iyi yapabilirsek yabanci kurali kalkar. Benim için kural önemli degil. Herkesin kendine iyi bakmasi lazim. Herkes iyi çalisirsa öyle bir kurala da gerek yok bence” ifadelerini kullandi.

“SAMPIYON OLMAK ISTIYORSAK TARAFTARLARIMIZA ÇOK IHTIYACIMIZ VAR”

Sampiyonluk için taraftara ihtiyaçlarinin oldugunu vurgulayan Yasin Öztekin, sunlari söyledi:

“Bazen istedigimiz sonucu alamiyoruz, bazen de istedigimiz oyunu oynayamiyoruz. Denizlispor maçi öncesi istedigimiz sonuçlari alamadik. Takimimizda yeni oyuncularimiz var. Bu ligde ilk defa oynayanlar var. Yurt disindan gelenler var. Her zaman en iyisini yapmaya çalisiyoruz. Bazen istedigimiz olmuyor. Taraftarlardan tek istegim, her zaman arkamizda olsunlar. Tribünleri doldursunlar. Sezon öncesi evimizdeki 18 maçi da kazanabilecegimizi söylemistim. 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldik. Taraftarlarimiz destegini kesmesin. 1 maç kötü gittiginde karamsar olmasinlar. Bu isi kazanmak ve insanlari mutlu etmek için yapiyoruz. Stada gelip bizleri desteklemeye devam etsinler. Eger sampiyon olmak istiyorsak taraftarlarimiza çok ihtiyacimiz var.”

(Erdi Demür-IHA)

Kaynak: İHA