Futbol Açiklamasi UEFA Sampiyonlar Ligi

Geçen yilin sampiyonu Chelsea, konuk oldugu Juventus'a 10 yenildi Burak Yilmaz'in gol attigi maçta Lille, Salzburg deplasmanindan 21 maglup ayrildi Takimina Villarreal karsisinda galibiyeti getiren golü atan Manchester Unitedli Cristiano Ronaldo, Sampiyonlar Ligi tarihinde en fazla maça çikan oyuncu oldu.

UEFA Sampiyonlar Ligi gruplarinda ikinci hafta maçlari sona erdi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu Sampiyonlar Ligi'nin ikinci haftasi, E, F, G ve H gruplarindaki maçlarla tamamlandi.

Öne çikan H Grubu maçinda Juventus, konuk ettigi geçen yilin sampiyonu Chelsea'yi 1-0'la geçerek puanini 6'ya çikardi. Maçin tek golünü, 46. dakikada Federico Chiesa kaydetti.

- Lille'e Burak Yilmaz'in golü yetmedi

Türk hakem Halil Umut Meler'in yönettigi karsilasmada G Grubu'nda Lille, deplasmanda Salzburg'a 2-1 yenildi.

Avusturya temsilcisinin gollerini, ikisi de penaltidan olmak üzere 35 ve 53. dakikalarda Karim Adeyemi, Lille'in tek golünü ise 62. dakikada frikikten Burak Yilmaz kaydetti.

Burak Yilmaz, 36 yas ve 76 gün ile Sampiyonlar Ligi'nde aglari sarsan en yasli Türk oyuncu rekorunu kirdi. Salzburg ise son iki Sampiyonlar Ligi maçinda 5 kez penalti kazanarak ilginç bir istatistige imza atti.

Fransa temsilcisinde milli oyuncular Zeki Çelik ve Yusuf Yazici mücadeleyi yedek kulübesinden takip etti.

E Grubu'nda Bayern Münih, konuk ettigi Dinamo Kiev'i Robert Lewandowski (2), Serge Gnabry, Leroy Sane ve Choupo-Moting'in aglari sarsmasiyla 5-0 yendi.

- Barcelona ikinci maçinda da puanla tanisamadi

E Grubu'nun diger maçinda Barcelona, konuk oldugu Benfica'ya 3-0 yenilerek kötü gidisatini sürdürdü.

Portekiz ekibinin gollerini 3 ve 79. dakikalarda Darwin Nunez ile 69. dakikada Rafa Silva kaydetti. Katalan temsilcisi, iki maç sonunda puan elde edemeyerek grupta son sirada kaldi.

F Grubu'nda ise geçen sezon UEFA Avrupa Ligi finalinde karsilasan takimlardan Manchester United, Old Trafford Stadi'nda agirladigi Villarrreal'i uzatma dakikalarinda attigi golle 2-1 maglup etti.

Villarreal, 53. dakikada Paco Alcacer'in golüyle öne geçmesine ragmen, Manchester United 60. dakikada Alex Telles ve 90+5. dakikada Cristiano Ronaldo'nun golleriyle sahadan galip ayrildi. Bu sonuçla Manchester United grupta 3 puana ulasirken, Ispanya temsilcisi ise 1 puanda kaldi.

Turnuva maçlarinda 178. kez görev alan Manchester United'in yildizi Ronaldo, Iker Casillas'i geride birakarak Sampiyonlar Ligi tarihinde en fazla maça çikan oyuncu unvaninin da yeni sahibi oldu.

UEFA Sampiyonlar Ligi'nin TSI 22.00'de oynanan ikinci hafta maçlarinda alinan sonuçlar söyle:

Bayern Münih (Almanya) - Dinamo Kiev (Ukrayna): 5-0

Benfica (Portekiz) - Barcelona (Ispanya): 3-0

Manchester United (Ingiltere) - Villarreal (Ispanya): 2-1

Wolfsburg (Almanya) - Sevilla (Ispanya): 1-1

Salzburg (Avusturya) - Lille (Fransa): 2-1

Juventus (Italya) - Chelsea (Ingiltere): 1-0

Kaynak: AA