FIFA Baskani Infantino'dan Dünya Kupasi'nda 'Reform' Çagrisi Açiklamasi

'FIFA'nin dört yilda bir yaklasik bir ay süren turnuvasi var. Bu turnuva, futbolun gelismesi adina 211 üye federasyona ve diger FIFA turnuvalarina yardimci oluyor. FIFA'nin tüm dünyada futbolun gelismesi adina planlari var. Ancak bunlar, Dünya Kupasi düzenli olarak daha fazla tekrarlanirsa ve basariya ulasirsa ortaya çikar''Uluslararasi maç takvimi ve final turnuvalarinda yapilacak reformlari görüsmek için tüm taraflardan gelecek diyalog çagrilarina açigim. Futbol tarihini yeniden sekillendirebilecek bir firsatimiz var'

FIFA Baskani Gianni Infantino, FIFA Dünya Kupasi'nin dört yerine iki yilda bir düzenlenmesi konusunu görüsmek adina tüm taraflarla diyaloga açik oldugunu söyledi.

FIFA, kadinlar ve erkekler futbolunda uluslararasi maç takviminin yenilenmesi ve genisletilmesi konularini görüsmek amaciyla çevrim içi ilk toplantisini gerçeklestirdi.

Toplantida, kadinlarda 2023, erkeklerde ise 2024 yilinda süresi dolacak uluslararasi maç takvimine yapilacak eklentiler ve yeniliklere iliskin FIFA'ya üye federasyonlara bilgi verildi.

Yaklasik 4 saat süren toplantiyi "Küresel ölçekte en kapsamli ve dayanisma içinde geçen organizasyon" olarak niteleyen Baskan Infantino, FIFA Dünya Kupasi'nin dört yerine iki yilda bir düzenlenmesi fikrini de katilimcilarla masaya yatirdi.

Toplantilarin devami olacagini vurgulayan Infantino, "Bugün toplanarak FIFA Konseyi ve 200'ün üzerinde üye federasyonla futbolda yeni teklifleri, olusabilecek sorulari ve tartisilacak konulari açik bir sekilde ortaya koyduk. FIFA, bir projesine futbolun bütünlestirici yönüyle bakiyor. FIFA'nin dört yilda bir yaklasik bir ay süren turnuvasi var. Bu turnuva, futbolun gelismesi adina 211 üye federasyona ve diger FIFA turnuvalarina yardimci oluyor. FIFA'nin tüm dünyada futbolun gelismesi adina planlari var. Ancak bunlar, Dünya Kupasi düzenli olarak daha fazla tekrarlanirsa ve basariya ulasirsa ortaya çikar." degerlendirmesinde bulundu.

FIFA'nin kadin, erkek ve gençler kategorilerinde futbolun gelismesi için elinden geleni yapacagini kaydeden Infantino, "Uluslararasi maç takvimi ve final turnuvalarinda yapilacak reformlari görüsmek için tüm taraflardan gelecek diyalog çagrilarina açigim. Futbol tarihini yeniden sekillendirebilecek bir firsatimiz var. Önümüze bakarak ve geçmisten ögrenerek gelecegimizi yeniden olusturabiliriz çünkü futbolu tamamen küresel ölçege getirebilecek vizyonumuz var. Ancak tüm taraflar bu durumdan çikar elde ettigi zaman degisim olabilir. Kimse kaybetmemeli, herkes her geçen gün daha iyi konuma gelmeli. Aksi takdirde bir seyleri degistirmenin anlami olmayacak." ifadelerini kullandi.

FIFA, düzenledigi anket sonucunda, Dünya Kupasi'nin iki yilda bir düzenlenmesi fikrine futbolseverlerin önemli bir kisminin sicak baktigini eylül ayinda duyurmustu. UEFA, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) ve Avrupa'nin önemli liglerinin temsilcileri Dünya Kupasi'nda format degisikligine karsi çikarken, Avrupa Futbol Antrenörleri Dernekleri Birligi (AEFCA) ise degisim konusunda FIFA'ya destek vermisti.

Kaynak: AA