Fenerbahçe-Olympiakos Maçinin Ardindan

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira: 'Bu seviyede hata yapinca, bedelini golle ödüyorsunuz' Dimitris Pelkas: 'Maçin en önemi ani, yakaladigimiz birkaç pozisyon ve özellikle benim direkten dönen topumdu. Futbol böyle bir oyun, bazen sans da gerekiyor'

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci haftasinda agirladigi Olympiakos'a 3-0 yenilen Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, yaptiklari basit hatalari rakibin degerlendirdigini, kendilerinin ise yakalanan firsatlari kullanamadiklarini söyledi.

Ülker Stadi'nda oynanan karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Pereira, zor bir gece geçirdiklerini belirtti.

Maça dominant basladiklarini ve bosluklar bulduklarini dile getiren Portekizli çalistirici, "Bu seviyede hata yapinca, bedelini golle ödüyorsunuz. Ilk hatamizda golü attilar. Bu da onlara maçin devaminda rahatlik verdi. Organize bir sekilde devam edemedik. Merkezde çok kompakt oynadilar ve orada top kaybedince çok hizli atak yapiyorlardi. Yapmamamiz gereken çok basit pas hatalari yaptik. Bazi pozisyonlar ürettik. Ikinci yarida bosluk bulduk ama degerlendiremedik. Onlar da hizli ataklarla çok iyi sekilde geldiler. Ikinci golü attilar ve biz bu andan sonra dengemizi kaybettik." ifadelerini kullandi.

Atmosferin de etkisiyle duygusal oynadiklarini dile getiren Pereira, söyle devam etti:

"Ikinci golü yemek takim ruhumuzu ve taktiksel dengemizi kaybettirdi. Bu seviyede böyle bir takima karsi oynuyorsaniz, bosluk verirseniz atarlar. Üçüncü golü de böyle attilar. Daha çok bosluk verseydik daha çok atarlardi. Bizim için zor bir sonuç ama bugün 3 puan kaybettik. Deplasmanda bunu telafi etmeliyiz. Pazar günü taraftarimiza hak ettigi 3 puani vermemiz gerekiyor. Onlara tesekkür ediyoruz. Bu takimin gelecegine inaniyorum çünkü kalitesi ve karakteri var. Takim ruhunu korumaya çalisiyoruz. Oyuncularim duygulariyla oynadi, akillariyla degil. Rakibimiz bu seviyelerde tecrübeli bir takim. Biz henüz tecrübe ediniyoruz, hata yapiyor ve bu hatalari düzeltmek istiyoruz. Olgunlasmak istiyoruz. Biz taktiksel olgunlugumuzu gelistirmeye çalisacagiz. Oyunu nasil kontrol etmemiz gerektigini daha iyi ögrenecegiz."

Pereira, Fenerbahçe'nin Demir Grup Sivasspor ve Medipol Basaksehir müsabakalarindan sonra bugün de geriye düstügü maçi çeviremediginin hatirlatilmasi üzerine, "Bugünkü maç Basaksehir ve Sivas'tan farkliydi. Bugün denedik. Rakibimiz benzetmek gerekirse, yilan gibiydi. Istediklerini alana kadar beklediler. Biz takim ruhuyla basladik, problem yarattik ama ilk hatamizda geldiler ve istediklerini aldilar." yanitini verdi.

- Pelkas: "Bazen sans da gerekiyor"

Fenerbahçe'nin Yunan futbolcusu Dimitris Pelkas, yakaladiklari sanslari degerlendiremediklerini söyledi.

Maçin basinda kontrolün kendilerinde oldugunu ancak yaptiklari bireysel bir hatayla yenik duruma düstüklerini anlatan Pelkas, "Ilk golden sonra denedik, iyi savastik ama golü bulamadik. Maçin en önemi ani, yakaladigimiz birkaç pozisyon ve özellikle benim direkten dönen topumdu. Futbol böyle bir oyun, bazen sans da gerekiyor. Biz yakaladiklarimizi atsak farkli olabilirdi. Yolumuza devam etmemiz gerekiyor." degerlendirmesinde bulundu.

1,5 ay boyunca takimla olmadigini ve performansinin düsmesinin normal oldugunu vurgulayan Pelkas, sunlari kaydetti:

"Sezona çok hazir bir sekilde basladiktan sonra sakatlik kötü oldu. Adim adim kondisyonumu yakalayacagimi düsünüyorum. Uzun süre sonra ilk defa 90 dakika oynadim ve bu kolay degil. Biz aileyiz, aile olarak savasiyoruz. Firsat gelince elimizden geleni yapmamiz gerekiyor. Bugünü unutup, zorluklardan birlikte çikmaliyiz. Pozisyon üretiyoruz ama bunlari degerlendiremiyoruz. Bunu sanssizlik olarak görüyorum. Bitiricilikte sabirli ve konsantre olmamiz gerekiyor."

Kaynak: AA