Voleybolda Milli Maçin Ardindan

A Milli Kadin Voleybol Takimi'nin kaptani Eda Erdem Dündar:'Çok üzgünüz. Çünkü gerçeklestirmek istedigimiz bir hayalimiz vardi, aslinda çok da yakindik'

2021 Avrupa Kadinlar Voleybol Sampiyonasi yari finalinde Sirbistan'a yenilen A Milli Takim'in kaptani Eda Erdem Dündar, çok üzgün olduklarini söyledi.

Kaptan Eda, karsilasmanin ardindan AA muhabirine yaptigi açiklamada, maça iyi baslamalarina ragmen sonunu getiremediklerini belirterek, "Çok üzgünüz. Çünkü maça baslarken takimda çok güzel bir hava vardi. Aslinda üçüncü sete kadar da maçi yöneten taraf bizdik." dedi.

Sirbistan'in son iki Avrupa Sampiyonasi'nda altin madalya aldigina isaret eden Eda, su ifadeleri kullandi:

"Dünyanin sayili güçlü takimlarindan biri, evlerinde oynuyorlar. Aslinda maçin geneline baktigimizda ilk iki seti güzel idare ettik. Ancak üçüncü setin ortalarinda servis kalitemiz düsünce, onlar da daha iyi servis atip manset alinca, tabii ki onlari durdurmakta zorlandik. Zaten seyirci destegi de onlarin arkasindaydi. Çok üzgünüz. Çünkü gerçeklestirmek istedigimiz bir hayalimiz vardi, aslinda çok da yakindik. Ama bir an önce bu maçi unutmamiz gerekiyor. Çünkü yarin madalya maçina çikacagiz ve ülkemize madalyayla dönmeyi gerçekten çok istiyoruz. O yüzden bu maçi unutmaya, yarina konsantre olmaya çalisacagiz ama tabii ki üzgünüz."

Milli takima destekleri dolayisiyla Türk halkina tesekkür eden kaptan Eda, "Müthisler, gerçekten inanilmaz bir destek oldugunun farkindayiz. Konu milli takim olunca ülkeyi birlestirebiliyoruz. Bu bizim için gerçekten gurur ve mutluk verici. Çünkü biz isimizi çok seviyoruz. Insanlarin sahadaki mücadelemizi görüp kendilerine yakin hissetmeleri gerçekten bizim için çok degerli. Bu takim dogru yolda. Inaniyorum ki ilerleyen yillarda yine çok güzel islere imza atacagiz." ifadelerini kullandi.

- Terzic: "Her seferinde sansimiz yaver gidiyor"

Sirbistan Milli Takimi Basantrenörü Zoran Terzic, Türkiye ile oynadiklari maçlarin zorlu geçtigini belirterek, "Türkiye ile son on yildir Avrupa Sampiyonasi'nda karsilasiyoruz, neredeyse her seferinde sansimiz yaver gidiyor ve galip geliyoruz. Türkiye yalnizca iyi ekibe sahip bir takim degil, ayni zamanda iyi sonuçlar konusunda da sürekliligi olan bir takim. Yani Türkiye ile karsilasmalar kolay geçmiyor. Kizlari çok tebrik ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Finale yükseldikleri için mutlu olduklarini söyleyen Sirp voleybolcu Bojana Milenkovic ise Türkiye'yi ortaya koydugu mücadele için tebrik etti.

"Ilk set hepimizin sinirini bozdu ama Türkiye ile maçlarimizda alisilmis bir durumdu." diyen Mina Popovic de ikinci setin sonlarinda daha etkili oynamaya basladiklarini ve karsilasmayi kazandiklarini dile getirdi.

Kaynak: AA