Türkiye Küçükler Ve Yildizlar Satranç Sampiyonasi Sona Erdi

TSF Baskani Gülkiz Tulay:'Özellikle sporcularimizin, ailelerin, antrenörlerin yüz yüze turnuva oynamayi çok özlediklerini görmek ve ayrilirken de 'Bundan sonra hangi turnuvayi yapacagiz?' demeleri, bizler için çok degerliydi'.

Konya'da bir hafta süren Türkiye Küçükler ve Yildizlar Satranç Sampiyonasi'nin son gününde 220 sporcu, milli takima girmeye hak kazandi.

Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen sampiyonanin son gününde satranççilar, mücadelelerini sürdürdü.

Alti bini askin sporcunun arasindan rakiplerini mat ederek Konya'ya gelen 420'si yildiz, 951'i küçük olmak üzere 1371 sporcudan dereceye giren 220 satranççi, milli takima seçildi.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Baskani Gülkiz Tulay, AA muhabirine, sampiyonanin salgin tedbirleri kapsaminda sorunsuz sekilde tamamlandigini söyledi.

Sampiyonanin güzel geçtigine isaret eden Tulay, "Çocuklar masa basi satranç oynamayi çok özlemislerdi. Salgin döneminde federasyon olarak çok güzel çevrim içi etkinlikler, turnuvalar yaptik. Ama yüz yüze yapilan etkinlikler gibi olmuyor. Özellikle sporcularimizin, ailelerin, antrenörlerin yüz yüze turnuva oynamayi çok özlediklerini görmek ve ayrilirken de 'Bundan sonra hangi turnuvayi yapacagiz?' demeleri, bizler için çok degerliydi." diye konustu.

Tulay, federasyon olarak 1 milyon lisansli sporcu hedeflerini astiklarini vurgulayarak, söyle devam etti:

"TSF olarak su an 1 milyon 18 bin lisansli sporcumuz var. Tüm spor branslarinin önünde yer alan bir rakam. Elbette lisansli sporcu sayimiz bu kadar ciddi bir sayiya ulasinca turnuvaya katilim da bir o kadar artiyor. Türkiye'nin hemen her yerinden gelen sporcularimiz var. Turnuvada, sporcularimiz, velilerimiz, antrenörlerimizle neredeyse 4 bin kisiydik. Ilgi, sayi artiyor, bizler de salgin döneminden tamamen kurtularak eski günlerdeki gibi yapmayi dört gözle bekliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanligina, Selçuklu Belediyesine, ana sponsorumuza, velilerimize ve ögrencilerimize çok tesekkür ediyorum."

Balikesir'den katilan satranç kulübü baskani Senol Ceylan, ögrencisinin 8 yas erkekler kategorisinde dördüncü oldugunu belirterek, mutlulugunu paylasti.

Turnuvaya Istanbul'dan katilan ve 10 yas kizlar kategorisinde mücadele veren Çagla Sahin, "Eger satranca baslamadiysaniz satranca baslamalisiniz. Satranç sizin arkadaslik, paylasma ve daha birçok farkli duygularinizi gelistirir. Çesitli turnuvalarda yarisarak üzülüp sevinirsiniz. Her yasta her zaman satranci tavsiye ediyorum." diye konustu.

Müsabakalarin ardindan Tulay ile Konya Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdurrahman Sahin, dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarini verdi.

Kaynak: AA