Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda Masa Tenisinde Yarisan Milli Sporcular Yurda Döndü

Oyunlarda altin madalya kazanan Abdullah Öztürk:'Bu basariyi iki kez üst üste tekrarlamak her sporcuya nasip olmaz. Çalismalara devam edecegiz. Sirada 2024 Paris var, üst üste 3 altin neden olmasin' Trabzonspor Kulübü Baskani Ahmet Agaoglu:'Bedensel engelli sporcularimizin göstermis olduklari çaba, vermis olduklari emek her türlü takdirin üzerindedir. Çok farkli degerlendirilmesi gereken bir basari hikayesidir'

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda masa tenisinde mücadele eden milli sporcular yurda döndü.

Oyunlarda altin madalya kazanan Abdullah Öztürk ile bronz madalya alan Ali Öztürk, Kübra Korkut ve Nesim Turan'in da aralarinda bulundugu sporcu, antrenör ve yöneticilerden olusan kafileyi Istanbul Havalimani'nda, Istanbul Gençlik ve Spor Il Müdürü Burhanettin Hacicaferoglu, Trabzonspor Kulübü Baskani Ahmet Agaoglu ve yetkililer karsiladi.

Abdullah Öztürk, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, 2016 Rio Paralimpik Oyunlari'nda da altin madalya kazandigini hatirlatarak, "2020'de kürsüde olmak istiyordum. Sükürler olsun altin madalya oldu. Final maçim tarihi bir güne, 30 Agustos Zafer Bayrami'na denk geldi. Ben o gün final maçini alip, bayragimizi göndere çekip, tüm dünyaya Istiklal Marsi'ni okutmak istiyordum. 1-0 geriye düsmeme ragmen maçtan kopmadim. Hep o günün anlam ve önemi aklima geldi ve final maçini kazandim. Çok mutluyum. Bu basariyi iki kez üst üste tekrarlamak her sporcuya nasip olmaz. Yine çalismalara devam edecegiz. Sirada 2024 Paris var, üst üste 3 altin neden olmasin." diye konustu.

Kendilerine destek veren herkese tesekkür eden Abdullah Öztürk, sunlari kaydetti:

"Arkamizda koca bir ekip var. Gençlik ve Spor Bakanligimizin bize bu süreçte çok destekleri oldu. Orada bize çok güzel ortamlar hazirladilar. Düsünün Tokyo'ya Gaziantep baklavasi geldi. Sayin Bakanimiz baklavayla besledi bizi orada. Sayin Trabzonspor Kulübü Baskanimiz Ahmet Agaoglu'na, sabahin bu saatinde bizleri onore ettigi için çok tesekkür ediyorum. Trabzonsporlu olmaktan gurur duyuyorum. Ailemi çok seviyorum. Bedensel Engelliler Spor Federasyonumuza çok tesekkür ediyorum. Cumhurbaskanimiz maçtan sonra beni arada onore etti, o yogun mesaisi arasinda. Inanilmaz mutluyum. Insallah Paris'teki 2024 oyunlarindan sonra yine altin madalya ile karsiniza çikarim. Simdi madalyanin tadini çikarmak istiyorum."

Ali Öztürk de yogun bir hazirlik döneminin ardindan Tokyo'ya gittiklerini belirterek, "Pandemi sürecinde herhangi bir turnuvaya gidemedik. Ona ragmen bireyselde bronz madalyayi aldim. Daha iyisi olabilirdi. Hedefimiz 2024 Paris'te bu madalyayi gümüs ya da altina çevirmek. Çalismaya devam edecegiz. Önümüzde dünya sampiyonasi var. Orada güzel basarilar elde edip, 2024'e moralli bir sekilde gitmek istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Kübra Korkut ise Tokyo'dan madalyayla dönmenin mutlulugunu yasadigini anlatarak, "Açikçasi elde ettigimiz basaridan dolayi çok mutluyum. Daha güzelleri olabilir tabii ki. Ama o kürsüde yer almak çok büyük bir basari. Çok mutluyum. Insallah 2024'te daha güzel madalya aliriz." seklinde görüs belirtti.

Nesim Turan ise yeni tip koronavirüs salgini nedeniyle son iki yilda turnuvalara katilamadiklarini dile getirerek, "Türkiye Bedensel Engelliler Masa Tenisi Milli Takimi olarak gerçekten tarih yazdik. Biri altin ve üçü bronz olmak üzere 4 madalya aldik. Çok daha olabilirdi ama nasibimizde yokmus. Çalismaya devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

- Ahmet Agaoglu: "Ülke olarak onlara sükran borçluyuz"

Trabzonspor Kulübü Baskani Ahmet Agaoglu, bedensel engelli sporcularin göstermis oldugu çabanin her türlü takdirin üzerinde oldugunu söyledi.

Abdullah Öztürk ve Ali Öztürk'ün Trabzonspor Kulübünün sporculari oldugunu belirten Agaoglu, "Su ana kadar olimpiyat ve paralimpikte Tokyo 2020'de alinan üç altin madalyanin ikisi Trabzonspor Kulübünün sporcularindan geldi. Bu bizi çok mutlu ediyor. Tabii söz konusu olimpiyat ve uluslararasi müsabakalar olunca o madalyalar artik kulübün degil, ülkenin madalyasi. Abdullah, Ali, Kübra ve Nesim kardeslerimi tebrik ediyorum. Trabzonlu sporcularin olimpiyat ve paralimpikte gösterdigi basari, küçümsenecek bir basari degil." diye konustu.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesinde yaklasik 13-14 yildir yönetim kurulu üyesi oldugunu ve geçen iki dönemde de baskan yardimcisi olarak görev aldigini aktaran Agaoglu, sözlerini söyle tamamladi:

"Paralimpikin benim gönlümdeki yeri çok farkli. Bedensel engelli sporcularimizin göstermis olduklari çaba, vermis olduklari emek her türlü takdirin üzerindedir. Çok farkli degerlendirilmesi gereken bir basari hikayesidir. Kardeslerimiz de bunlari madalyayla taçlandirdiklari için onlarla gurur duyuyoruz, onlara tesekkür ediyoruz. Ülke olarak onlara sükran borçluyuz. Çünkü farkli bir mücadelenin sembolü ve idolü oldular. Bana göre bu basarinin hikayesi yazildigi zaman, pek çogumuza ders olacak neticeler çikacak."

Kaynak: AA