Idlibli Çocuklar Iç Savas Atmosferinden 'Umut Olimpiyatlari'yla' Uzaklasti

Yarismalari organize edenlerden Insanligin Nabzi Derneginin Koordinatörü Abdul Rezzak el Fac: 'Bu yarismalari zorla yerinden edilen çocuklarla, bölgede hayatlarina devam eden çocuklar arasinda uyum saglamak ve çocuklari savas atmosferinden çikarmak için yaptik' Yüzme yarismasinda birinci olan Ragad Abdurrahim: 'Dünya sampiyonlari gibi basarili olup çocuklari egitmek istiyorum' 12 yasindaki yarismaci Faisal Gavi: 'Tek hayalim ülkedeki savasin bitmesiyle, yurt disina çikip Kung Fu ve Jimnastik dalinda kendimi gelistirip turnuvalarda birincilik almak'.

Suriye'nin kuzeybatisindaki Idlib ilindeki iç savas magduru çocuklari savas atmosferinden uzaklastirmak için "Umut Olimpiyatlari" düzenlendi.

Tokyo Olimpiyatlari'ndan esinlenerek organize edilen kick boks, kosu, yüzme, kung fu ve jimnastik yarismalarina yaslari 6 -12 arasinda 50 kiz ve erkek katildi.

Yarismalarin organizatörlerinden Insanligin Nabzi Derneginin Koordinatörü Abdul Rezzak el Fac AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Umut Olimpiyatlari" sloganiyla yola çikarak Idlibli çocuklara farkli spor dallarinda yarismalar düzenlediklerini söyledi.

Yarismacilarin egitimini Demir Yumruk Kulübü ve Suriye Egitimi Akademisi Kulübü sporcularinin üslendigini belirten Fac, "Bu yarismalari zorla yerinden edilen çocuklarla, bölgede hayatlarina devam eden çocuklar arasinda uyum saglamak ve çocuklari savas atmosferinden çikarmak için yaptik." dedi.

Fac, "Bölgede yasayabilecegimizi ve hayata devam edecegimizi dünyaya duyurmak isterim." ifadelerini kullandi.

Esed rejiminin saldirilarinda babasini kaybeden yarismaci Ragad Abdurrahim de babasinin hayallerinin pesinden gidecegini söyledi.

Yüzme yarismasina katilarak birinci olan Abdurrahim, "Dünya sampiyonlari gibi basarili olup çocuklari egitmek istiyorum." dedi.

12 yasindaki Muhammed Faisal Gavi de kosu, kung fu, yüzme ve jimnastik yarismalarina katildigini ve kosuda birinci oldugunu anlatti.

Esed rejimi saldirilarinda hayatini kaybeden antrenörü gibi olmak istedigini dile getiren Gavi, "Tek hayalim ülkedeki savasin bitmesiyle, yurt disina çikip kung fu ve jimnastik dalinda kendimi gelistirip turnuvalarda birincilik almak." ifadelerini kullandi.

Idman sirasinda birçok zorlukla karsilastigini ifade eden Gavi, rejim güçlerinin saldirilari yüzünden idman yapamadiklarini ve sürekli göç etmek zorunda kaldiklarini belirtti.

Kaynak: AA