GÜNDEM / 3 Eylül 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Haliç Kongre Merkezi'nde 2021 yili Ögretmen Atama Töreni ile Iyidere-Ikizdere Yolu ve Tünelleri Açilis Töreni'ne istirak edecek.

(Istanbul/11.00/Rize/16.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Valiligi ziyaret edecek, muhtarlarla bir araya gelecek ve Organize Sanayi Bölgesi açilisina katilacak.

(Kirklareli/14.00/15.00/16.00) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Valiligi, Diyarbakir annelerini, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ile AK Parti Il Baskanligini ziyaret edecek.

(Diyarbakir/09.30-14.00) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI FINANS

1- Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan, Islam Kalkinma Bankasi'nin 46. Yillik Toplantisi'na katilacak.

(Taskent) (Fotografli-Görüntülü)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Dicle Kalkinma Ajansi Rekabet Ikliminin Gelistirilmesi Finansman Destegi Tanitim Programi ve Projelerin Imza Töreni'ne katilacak, AK Parti Il Baskanligini, Tarihi Çarsi esnafini ziyaret edecek, Dara Antik Kenti Ören Yeri Çevre Düzenlemesi ve Restorasyonu açilis törenine istirak edecek.

(Mardin/10.00-15.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Ticaret Bakani Mehmet Mus, Ticaret Odasina, Valilige, AK Parti Il Baskanligina, Ege Gümrük ve Dis Ticaret Bölge Müdürlügü ile Ege Serbest Bölgesine ziyarette bulunacak, Izmir Enternasyonal Fuari açilis törenine katilacak.

(Izmir/10.00-19.30) (Fotografli-Görüntülü)

4- TÜIK, agustos ayi enflasyon verilerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haftalik para ve banka istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Daga kaçirilan çocuklarina kavusmak için HDP Diyarbakir Il Baskanligi binasi önünde 3 Eylül 2019'da oturma eylemi baslatan Diyarbakir annelerinin "evlat nöbeti"nde üçüncü yila girmelerine iliskin gelismeler izleniyor. (Fotografli-Görüntülü)

2- Kastamonu ve Sinop'taki sel felaketine iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

3- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler izleniyor. (Fotografli-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Türk sanat müzigi sanatçisi Inci Çayirli için Cemal Resit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek törene ve Tesvikiye Camisi'nde kilinacak cenaze namazina katilacak. Bakan Ersoy, Atlas 1948 Istanbul Sinema Müzesi'nde gerçeklestirilecek "Birinci Dünya Savasi ve Kurtulus Savasi'nda Kadin Kahramanlar Sergisi"nin açilisina istirak edecek.

(Istanbul/10.30/13.40/12.00) (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Paralimpik Oyunlari'nda milli sporcularin mücadelelerini izleyecek, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliginde "Esaretten Özgürlüge" kitabinin tanitim etkinligine katilacak.

(Tokyo/09.00-15.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlari'na Japonya'da devam ediliyor. Golbol Kadin Milli Takimi, finalde ABD ile karsilasacak; atletizmde kadinlar uzun atlama T20 sinifinda Esra Albayrak ve Fatma Damla Altin finalde yarisacak. Badmintonda Emine Seçkin, okçulukta Sadik Savas ve Vedat Aksoy, tekvandoda Gamze Gürdal mücadele verecek.

(Tokyo/09.00-15.00) (Fotografli)

3- A Milli Kadin Voleybol Takimi, 2021 CEV Avrupa Sampiyonasi'nin yari finalinde Sirbistan'la karsi karsiya gelecek.

(Belgrad/18.00) (Fotografli)

4- 2021 CEV Erkekler Avrupa Voleybol Sampiyonasi'nda Türkiye, C Grubu'ndaki ikinci maçinda Ispanya ile karsilasacak.

(Tampere/17.00)

5- A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Senol Günes ve takimdan bir futbolcu, 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu'nda Cebelitarik ile deplasmanda oynayacaklari maç öncesi düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak; milliler son hazirlik çalismasini yapacak.

(Cebelitarik/20.30/21.00) (Fotografli-Görüntülü)

6- Ümit Milli Futbol Takimi, 2023 UEFA 21 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi Elemeleri I Grubu ilk maçinda Belçika'yi konuk edecek.

(Bursa/20.00) (Fotografli)

7- Teniste sezonun son grand slam turnuvasi ABD Açik'ta ana tablo maçlarina devam edilecek.

(New York)

ÖZEL HABER

1- GRAFIKLI - Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atildigi tarihi kongrenin üzerinden 102. yil geçti

- Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Burada bir milletin kurtulusunu hazirlayan kararlar verildi" sözüyle önemini vurguladigi, ulusal kurtulus mücadelesine isik tutan kararlarin alindigi, "manda ve himaye" fikrinin reddedildigi Sivas Kongresi'nin 102. yil dönümü, çesitli etkinliklerle kutlaniyor

- Sivas'taki kutlamalar kapsaminda 4 Eylül'de Atatürk Aniti'na çelenk sunulacak, Atatürk ve Kongre Müzesi'nde kongre temsili olarak canlandirilacak

(Serhat Zafer/Sivas)

2- Dört büyükler yesil sahalarda taraftarlarini sevindirirken, borsada yatirimcisini üzdü

- Süper Lig'e iyi baslayan ve ligin ilk 3 haftasinda ilk dört sirayi paylasan spor kulüpleri, borsada kayiplara oynadi

- Ligin üçüncü sirasinda yer alan Besiktas, geçen ay hisselerindeki yüzde 12 azalisla borsada yatirimcisina en fazla kaybettiren spor sirketi oldu

- Zirvede yer alan Trabzonspor, hisselerindeki yüzde 4,1 deger kaybiyla geçen ay yatirimcisina en az kaybettiren spor sirketi olarak kayitlara geçti

(Burhan Sansarlioglu/Istanbul)

3- Türkiye'nin yeni zirhlisi Pusat göreve talip

- TÜMOSAN, "Türkiye'nin yerlilik orani en yüksek askeri araci" olarak gelistirilen Taktik Tekerlekli Zirhli Araç Pusat ile yurt disinda göreve talip oldu

- TÜMOSAN Sasi Sistemleri Mühendisi Sinan Ali Yilmaz:

- "Sahada 5 bin kilometre testini geride biraktik. Yakin zamanda testlerde 20 bin kilometreye ulasmayi hedefliyoruz. 5 bin kilometreyle aracin yapisal olarak ve motor bazinda dayanimini test ettik. 20 bin kilometrede ise arazi testlerini zorlastirarak yapmayi hedeflemekteyiz"

- "Su anda aracimiz ön seri halinde. Yerli ve yabanci kullanici makamlariyla çok yogun görüsmelerimiz oluyor"

(Göksel Yildirim/Ankara)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA