Çubuklu Okçu Ailenin Türkiye Sampiyonu Kizi Hedef Büyüttü

Ordu'da yapilan 2021 Minikler Açik Hava Türkiye Sampiyonasi Zafer Kupasi'ndan birincilikle dönen 12 yasindaki Ahsen Ariöz, en büyük destegi antrenörlügünü de yapan babasi, annesi ve kardesinden görüyor Ahsen Ariöz: 'Sampiyon oldugumda mutluluktan agladim. Hedefim, Avrupa ve dünya sampiyonlugundan sonra olimpiyatlarda derece almak. Babamin verdigi taktiklerle bunu da basaracagima inaniyorum'

HÜSEYIN YIGINER - Ankara'nin Çubuk ilçesinde yasayan genç okçu Ahsen Ariöz, ailesinin destekleriyle elde ettigi Türkiye sampiyonlugunun ardindan uluslararasi turnuvalarda da birincilik kürsüsüne çikmayi hedefliyor.

Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Okçuluk Takimi'nda yer alan 12 yasindaki Ariöz, çalismalarini antrenörü de olan babasi Murat Ariöz ile sürdürüyor.

Ankara sampiyonlugu da bulunan sporcu, Ordu'da gerçeklestirilen 2021 Minikler Açik Hava Türkiye Sampiyonasi Zafer Kupasi'nda 11-12 Yas Klasik Yay Kadin kategorisinde rakiplerini geride birakarak altin madalya kazandi.

Ahsen Ariöz, AA muhabirine, okçuluk sporunda babasinin destegiyle büyük basarilar elde ettigini söyledi.

Babasi ve antrenörü Murat Ariöz'ün okçuluk geçmisi olmasindan dolayi bu spora küçük yasta basladigini belirten Ariöz, söyle konustu:

"Aslinda benim en büyük farkim, babamin antrenör olmasiydi. Babam antrenör olmasaydi annem beni okçuluga verir miydi bilmiyorum. Küçük yaslardan beri okçulugun içinde büyüdüm. Sabah kalkiyordum, babam ok atiyordu evde. Sonra ben de bir gün babamla salona geldim ve ok atmaya basladim. Babam sürekli beni motive ediyordu ve çalismami sagliyordu. Her gün bir saat ok atarak sampiyon oldum. Evde, bahçede ve salonda sürekli antrenman yaptim. Çalismam sayesinde sampiyon oldum ve simdi çok mutluyum. Hatta sampiyon oldugumda mutluluktan agladim. Çok garip duygular içindeydim ve hala da öyleyim. Hedefim, Avrupa ve dünya sampiyonlugundan sonra olimpiyatlarda derece almak. Babamim verdigi taktiklerle bunu da basaracagima inaniyorum."

- "Kizim da Mete’nin yolunu takip ederek olimpiyat madalyasi kazanacak"

Murat Ariöz de uzun yillardir verdikleri emeklerin karsiligini almaya basladiklarini dile getirdi.

Bir baba olarak basarilarindan dolayi kiziyla gurur duydugunu vurgulayan Ariöz, "Ahsen, Türkiye sampiyonasi olmasi için her gün ok atmayi hedefledi ve düzenli antrenman yapti. Nabzini düsürmek, stresini, yarisma kaygisini azaltmasi için özel antrenman teknikleri uyguladik." dedi.

Ariöz, kendi yas grubunda ulasabilecegi hedefi yakalayan kizinin, bundan sonraki kariyerine odaklandigini anlatti.

Kizinin, milli takim hedefinin de oldugunu bildiren Ariöz, "Mete Gazoz'un olimpiyatlarda altin madalyasi kazanmasiyla beraber tüm sporcularda bu hedefe ulasabilecegi inanci olustu. Kizim da Mete’nin yolunu takip ederek olimpiyat madalyasi kazanacak." ifadelerini kullandi.

Anne Aysegül Ariöz, okçulukla esi sayesinde tanistigini belirtti.

Yaklasik 6 yildir hem kizini salona getirdigini hem de esine destek oldugunu kaydeden Ariöz, "Gecemizi gündüzümüzü okçuluk sporuyla geçiriyoruz. Her gün istikrarli bir sekilde çalisarak çok sükür madalyamizi aldik. Çok mutluyuz." degerlendirmesinde bulundu.

Basarili sporcunun kardesi Ahenk Ariöz ise kendisinin de ablasi gibi okçulukla ugrastigi bilgisini vererek, onun gibi basarili olmak istedigini ifade etti.

Kaynak: AA